Het Middagje VV Dongen: te gast Blauw-Geel 38
donderdag 24 augustus 2017 - 17:20

Voorbeschouwing VV Dongen – Blauw-Geel 38

VV Dongen start het competitiejaar 2017-2018 tegen promovendus Blauw-Geel 38 (BG 38) uit Veghel. Na het debuut van afgelopen seizoen waarin VV Dongen een prachtige 3e plaats behaalde en in de nacompetitie strandde op FC Lisse zijn de koppies leeggemaakt en begint iedereen met een schone lei. Het Brabantse onderonsje met BG 38 is meteen een mooi begin, want de Veghelse ploeg heeft vorig seizoen uitstekend gepresteerd en behaalde het kampioenschap in de Hoofdklasse B en wonnen en passant ook de Districtsbeker. Genoeg reden om aanstaande zondag 27 augustus een bezoek te brengen aan Het Middagje VV Dongen op Sportpark de Biezen. Aanvang is 14.30 uur.

Door Frank van Heteren

De laatste keer dat VV Dongen en BG 38 elkaar ontmoetten is alweer anderhalf jaar geleden. In het kampioensjaar van VV Dongen kwam BG 38 in maart 2016 op bezoek. VV Dongen wist toen een 2-0 voorsprong binnen vijf minuten weg te geven en mocht uiteindelijk blij zijn dat het een puntje veroverde op de Veghelse formatie.

In dat seizoen had BG 38 een enorme valse start en had na vijf wedstrijden nog geen punt behaald met als absoluut dieptepunt een 5-0 nederlaag bij DESO. Het was BG 38-onwaardig en naarmate het seizoen vorderde herstelde het team zich en wist zich uiteindelijk makkelijk te handhaven.

De wederopstanding werd meegenomen naar het seizoen daarna. BG 38 was oppermachtig tijdens seizoen 2016-2017. Het team van trainer Niels van Casteren (oud-trainer van DESO) werd met vlag en wimpel kampioen en won de Districtsbeker. Euforie en veel blije gezichten bij de historische promotie. Dat gevoel van geluk is in Dongen niet onbekend en iedereen weet dat als men in zo'n flow zit dat zich dat zomaar door kan zetten naar het volgende seizoen. Alles is tenslotte nieuw en niemand kent je.

Vooralsnog kent VV Dongen wel een aantal spelers van BG 38 en de ploeg is met het oog op het niveau in de 3e Divisie goed versterkt. Zo kwam doelman Brahim Zaari over van het 'profteam' van VV Gestel. Naast de gerenommeerde keeper hebben Serkan Ordu (DESO en TOP), Sjaak Egmond (RKSV Nuenen), Edwin Huibers (DESO), Sam Strijbosch (Helmond Sport) en Youri Vissers (VV Gemert) de overstap naar BG 38 gemaakt.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen was er nog belangstelling van een aantal profclubs voor het talent van BG 38: Ymanuel Hurkmans. Gelukkig voor BG 38 is het slechts bij belangstelling gebleven en zo te zien is het team van Niels van Casteren op volle oorlogssterkte.

BG 38 verraste afgelopen dinsdag alles en iedereen door in een ongekende voetbalthriller Spakenburg uit het KNVB toernooi te knikkeren. De Veghelnaren wisten een 3-2 voorsprong over de streep te trekken en komen zodoende in de koker van de loting. Het gaat dus goed in Oost-Brabant.

VV Dongen haalde het eindtoernooi ternauwernood niet en moest zich in de verlenging gewonnen geven tegen competitiegenoot Hercules. VV Dongen speelde met een onherkenbaar team omdat er een aantal basisspelers niet konden aantreden. Grootste aderlating is wellicht de blessure van routinier Giovanni Henskens die hoogstwaarschijnlijk een meniscusblessure heeft opgelopen en daardoor de openingswedstrijd tegen zijn oude club moet gaan missen.

Toch mag VV Dongen, ondanks het verlies een positief gevoel overhouden aan het duel tegen Hercules. Uit een onmogelijke positie wisten de Kanaries een 2-0 achterstand om te buigen naar 2-2. Na 90 minuten was dit het hoogst haalbare en dat verdient de complimenten. Reden tot zorg is er ook. VV Dongen miste creativiteit en moest het vooral hebben van hard werken.

Maar goed, elke wedstrijd staat op zichzelf en na het eerste seizoen in de 3e Divisie weten we ook dat de onderlinge verschillen tussen de teams marginaal is. Het zal daarom weer een heel andere competitie worden dan vorig jaar. Het nieuwe is eraf, de teams kennen elkaar en in mijn ogen is het een sterkere line-up dan vorig jaar.

Volgende week volgt een uitgebreid interview met trainer Ron Timmers, die zijn licht zal laten schijnen over het komende seizoen. In ieder geval willen wij u van harte welkom heten bij de ouverture van het nieuwe voetbaljaar. Het Middagje VV Dongen staat garant voor mooi voetbal en gezelligheid. Zo net na de zomervakantie een ideale gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Aanvang van de Brabantse Derby is 14.30 uur. Tot dan !!