Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Voorbeschouwing Hercules – VV Dongen
donderdag 31 augustus 2017 - 17:28

1

Binnen anderhalve week wacht voor de tweede keer dit seizoen het duel met Hercules uit Utrecht. Op 23 augustus verloor VV Dongen in de verlenging met 4-2 nadat het in de reguliere speeltijd een achterstand van 2-0 omboog naar 2-2. Nu gaat het om de tweede speelronde in de 3e Divisie. VV Dongen won haar eerste pot met 3-2 van promovendus Blauw Geel 38 en Hercules moest het onderspit delven tegen titelkandidaat Westlandia (4-3). Hoe goed beide tegenstanders elkaar kennen kunt u zondag 3 september vanaf 14.00 uur volgen op Sportpark Voordorp.

Door Frank van Heteren

Afgelopen zondag liet VV Dongen zien dat het wederom met collectiviteit en kracht een wedstrijd kan winnen. Echter de 3-0 voorsprong werd wel heel erg knullig bijna weggegeven. Een vrije trap vanaf een meter of vijfentwintig waarbij de opgestelde muur keeper Zielschot's zicht dusdanig verstoorde dat hij de bal te laat zag aankomen. En de andere situatie waar een verdediger een terugspeelbal in de voeten van de tegenstander schoof. Blauw Geel profiteerde optimaal en kwam angstvallig dichtbij. VV Dongen won de partij verdiend op basis van het eerste uur waar het amper iets weggaf en Blauw Geel de wil oplegde. Na de 3-2 kreeg de ploeg uit Veghel vertrouwen en vergat VV Dongen de overtal situaties die er ontstonden te benutten. Met kunst- en vliegwerk werden de drie punten binnengesleept. Genoeg leermomenten, lijkt me.

Helaas viel aanvoerder Remon Koenen vroegtijdig uit en zoals het nu laat aanzien zal de stylist waarschijnlijk niet starten tegen Hercules. De andere geblesseerde Giovanni Henskens kwam met een beter bericht. Waar de orthopeed nog dacht dat de meniscus het had begeven kwam er uit de MRI scan een andere diagnose. Het blijkt dat de knieschijf uit de kom was geschoten en dat er geen letsel was aan de kruisbanden en meniscus. Er hoeft dus niet geopereerd te worden en met fysiotherapie zal de knie weer zo snel mogelijk sterk worden gemaakt. Hoelang het uiteindelijke herstel gaat duren is niet helemaal in te schatten, maar grofweg wordt er 3 tot 6 weken voor gerekend afhankelijk van de pijn en de schade aan het kraakbeen. Giovanni heeft oefeningen gedaan en de fysio was verbaasd dat die geen pijn veroorzaakten. Dus het kan snel gaan, maar het is slimmer om een slag om de arm te houden om teleurstellingen te voorkomen.

Hercules verloor in Naaldwijk maar voelde zich morele winnaar. In de beginfase zag Hercules speler Bijlham naar de kant gestuurd worden omdat hij in een tijdsbestek van een minuut twee gele kaarten ontving. Net als VV Dongen kwam Westlandia op een 3-0 voorsprong en met een geminimaliseerde tegenstander zou men denken dat de wedstrijd gespeeld was. Dat Hercules over een aantal zeer goede voetballers beschikt zagen we anderhalve week geleden tijdens het duel om de KNVB beker. Vooral aanvallers van Logtenstijn, Fonville en Belardi zijn echte handenbinders. Met lef, goed voetbal en opportunisme wisten de Utrechters zich tot 3-3 terug te vechten. Met tien man!!!. Pas in de 88e minuut capituleerde Hercules alsnog toen een tweetal invallers hun taken niet goed uitvoerden en Westlandia de kans gaven om de score hun richting op te schieten. Met veertien nieuwe spelers in de selectie heeft trainer Eric Speelziek al snel een team weten te creëren. Dat levert hem binnen de club de terechte complimenten op.

De teams zijn aan elkaar gewaagd. Dat zagen we op 23 augustus. Hercules wil revanche op de zure nederlaag tegen Westlandia en VV Dongen wil revanche voor de bittere uitschakeling in het bekertoernooi. Daarnaast wil VV Dongen de volle buit willen blijven behouden, want punten in het begin van het seizoen zijn o zo bepalend voor het vervolg van deze sterke competitie.

Hoe het zich gaat vormen kunt u met eigen ogen zien op het gezellige sportpark Voordorp van Hercules. Nogmaals de partij begint om 14.00 uur.

Voor de echte supporters. De bus zal rond kwart voor twaalf vanaf de kantine vertrekken. Zorg dat u op tijd bent!