Winst veteranen in eerste wedstrijd
zondag 3 september 2017 - 13:34

Kamelen winnen van ONI

De kamelen hebben de eerste competitiewedstrijd tegen de veteranen van ONI gewonnen. De eerste punten zijn binnen. Een goed begin is het halve werk.
Een ruime karavaan met spelers verzamelt zich deze zaterdagmiddag in het clubhuis. Cees Brants is er nog niet bij en nadert vandaag niet dichter tot zijn 500e aanwezigheid. Trainer / coach Cees Vos moet puzzelen om een evenwichtig team te formeren voor zowel de eerste als tweede helft.
Het is Dongen dat vanaf de aftrap het initiatief neemt en via Brett wordt de eerste poging met links, rechts naast het doel gemikt. Later heeft ie meer succes. Loek stuurt middels een dieptepass Brett op pad die goed doorzet en de 1 – 0 laat noteren. Over en weer zijn er wat kleine kansen met onder andere een naast gekopte bal van Jeroen. Ook ONI is wat dreigend, maar sluitpost Ed weet doelpunten te voorkomen.
Na de rust brengt Dongen het nodige vers bloed in het veld. Dat legt in eerste instantie geen windeieren. Hoewel scheidsrechter Louis (jawel) eerst in de weg staat, geeft de achterhoede even niet thuis en maakt ONI in de 2e minuut al 1 – 1. Dat smaakt voor ONI naar meer, maar verder dan een afstandsschot dat over gaat, reikt het niet.
Dongen heeft net iets de betere voetballers en maakt van de inmiddels ontstane ruimte gebruik. Brett gaat op links door en geeft een lage voorzet aan Joan. Is het een schot, is het een mistrap, is het een aftstandspass, is het een … de bal belandt in ieder geval in het rechterkruis: Joan maakt de 2 – 1.
Daarna is Joan moegestreden en Chrittien komt ‘m vervangen. Met nog een kwartier te gaan krijgt Dongen nog wat kansen en de aanval van Brett en Edwin resulteert in een discutabel afgekeurd doelpunt. Er wordt echter niet meer gescoord en de eerste punten zijn binnen. Volgende week UIT naar DVVC.

JanB.