Het Middagje VV Dongen: te gast Be Quick 1887
donderdag 7 september 2017 - 12:42

Voorbeschouwing VV Dongen – Be Quick 1887

Nadat de wonden van de nederlaag tegen Hercules zijn schoongelikt mogen de plaatselijke helden de competitie vervolgen tegen het Groningse Be Quick 1887. De tegenstander van zondag aanstaande heeft na twee wedstrijden hetzelfde puntenresultaat als VV Dongen. Slechts één team in de 3e Divisie heeft na twee duels de volle buit. Promovendus Quick uit Den Haag gaat aan kop. VV Dongen vertoeft met een heel groot veld in de middenmoot. Zoals eerder voorspeld is dit een sterkere competitie dan vorig seizoen en dat maakt elk duel interessant. Op zondag 10 september begint de wedstrijd op Sportpark de Biezen om 14.30 uur.

Door Frank van Heteren / Foto Jeffrey Oomens

De geslagen koppies na de wedstrijd tegen Hercules spraken boekdelen. Veel jongens verscholen zich snel in de spelersbus en zochten na het incasseren van de bittere nederlaag naar de antwoorden. Waar ging het fout? In principe ging er niet zo heel veel fout. Sterker nog: het was een heel aantrekkelijke wedstrijd waarin VV Dongen zich op fantastische wijze terugknokte maar er geen beloning voor terugkreeg. Dat frustreerde een grote groep spelers maar ook veel supporters.

Maar in retrospectief mag je dan ook zeggen dat na de eerste wedstrijd Blauw Geel 38 met hetzelfde gevoel Dongen verliet. Zij verdienden een gelijkspel en kwamen er uiteindelijk ook bekaaid vanaf. Overigens zullen de meningen daarover wel verdeeld zijn. Dat is mijn mening. Het hoort bij het voetbal. Niet altijd wint de betere ploeg en als dat zo is kan de verleizende ploeg maar één ding doen en dat is in de spiegel kijken, uithuilen en weer verder gaan. Doorborduren op datgene wat goed is gegaan. En er ging heel veel goed binnen het team van Ron Timmers. Georganiseerd druk zetten, duels winnen en met een snelle balcirculatie het doel van tegenstander bestoken. Ja, en dat de bal er dan niet ingaat schaar ik onder het kopje: Dikke Pech!

Zo zullen de mannen van OFC zich ook hebben gevoeld toen ze na de wedstrijd tegen aanstaande tegenstander Be Quick in de bus stapten. Nadat ze de Oostzaanse ploeg zowat de hele wedstrijd op het doel van Be Quick had lopen beuken kreeg ze in de tweede helft de kous over de kop. Desorganisatie in de verdediging van OFC werd ze fataal. De uitblinkende Be Quick doelman Robert Smit wist zijn team op onnavolgbare wijze op de been te houden en zijn optreden werd door zijn ploeggenoten beloond met een doelpunt van spits Caremans in de 75e minuut. De nieuwe trainer bij Be Quick 1887, Kevin Waaldeerbos, moest het vorige week doen met drie invallers en had het nodige puzzelwerk verricht. OFC was niet bij machte om het sterke bolwerk van Be Quick te slechten en liep na 90 minuten gefrustreerd van het het veld af. Herkenbaar dus!

VV Dongen verdediger Luuk Hultermans stelde het al in zijn nabeschouwing net na het duel met Hercules. “We zijn geklopt op onze eigen middelen!” Be Quick 1887 aanvoerder Robert Talens noemde de zwaarbevochten overwinning op OFC 'heerlijk' en zei dat het hem niet uitmaakte of de ander nou beter was of niet: “Hard werken en knokken!” Het zijn de bestandsdelen waarmee VV Dongen vorig seizoen bekend kwam te staan.

Dan nog even de ziekenboeg. Voor wat betreft de liesblessure van Jaap van der Waarden kan ik niet zeggen wat de exacte status is, maar hij zet zijn herstel voort bij de fysiotherapeut. Waarschijnlijk niet inzetbaar. Remon Koenen is uitgebreid getest door verzorger Wim Ijpelaar en de verwachtingen zijn goed. Of hij zal starten is een vraag die alleen de trainer kan beantwoorden. Ook Giovanni Henskens gaat weer snel aansluiten bij de groep. Zijn herstel verloopt voorspoedig en hij vertelde me dat daar enorm blij mee is, zeker gezien de eerste diagnoses.

Hoe dan ook zullen er twee teams met elf gozers op het veld staan. Het wordt het derde treffen tussen de beide kemphanen. Twee teams met dezelfde mentaliteit! Dat kan wat worden. Het Middagje VV Dongen staat garant voor spanning, sensatie en gezelligheid ! Wie wil daar nou niet bij zijn? Aanvang van de wedstrijd op Sportpark de Biezen is 14.30 uur.