DVVC wint punt bij veteranen
zondag 10 september 2017 - 13:13

Kamelen spelen nul - nul

Een nul – nul wedstrijd van de veteranen op sportpark Dongekant. Thuisclub DVVC pakt een punt tegen de veteranen van Dongen. Laatstgenoemde doet zichzelf daarmee tekort.

Voldoende veteranen in de kleedkamer: 15 stuks in totaal. Wederom een puzzel voor Cees Vos om het iedereen naar de zin te maken, maar toch gewoon 11 spelers bij de aftrap van de wedstrijd. Ook onze supportersschare is weer in grote getale present. Cees Brants is er zelfs weer bij en nadert daarmee zijn 500e aanwezigheid.
Dongen begint de wedstrijd voorzichtig en probeert de looplijnen op het veld uit te zetten, waar DVVC dat voor de wedstrijd qua kalklijnen verzuimd heeft. Er ontstaan enkele kansen, maar doelverdediger Paul Haast van DVVC heeft zijn dag: hij kan, op soms miraculeuze wijze, zijn doel schoon houden. Met gerichte uitvallen probeert DVVC onze goalie Marco te bereiken, zonder hem overigens te verschalken.

In de tweede helft heeft de tegenstander het moeilijker. De uitvallen van DVVC zijn minder nauwkeurig en onze keeper Marco heeft het niet druk. Dongen heeft de tweede helft de nodige wissels ingebracht en krijgt meer grip op het spel. Het betere voetbal komt van onze kant, maar een beloning blijft uit. Op diverse pogingen heeft de eerder genoemde DVVC keeper een antwoord. Hij stopt, trapt, klutst, praat, … de bal uit het doel. Zelfs een keer via de doellijn, tegen de paal, waar natuurkundigen de baan van de bal nog aan het analyseren zijn. Het mocht niet zo zijn, er wordt niet gescoord. Eindstand 0 – 0.

JanB