Opnieuw een overwinning voor JO13-1
zaterdag 30 september 2017 - 19:00

Vandaag staat de wedstrijd tegen LRC uit Leerdam op het programma. De trouwe aanhang heeft zich verzameld rond het hoofdveld van VV Dongen in afwachting van de aftrap. Om 10:05 gaat de wedstrijd van start. Bij de eerste aanval geeft Rick een mooie voorzet naar Joop, die de bal direct voorbij de keeper van LRC weet te schieten. Binnen 1 minuut 1-0 voor! Kort daarna krijgt Joop weer een fantastische kans. Hij komt alleen voor de keeper, die hij behendig weet uit te spelen. Binnen 3 minuten belandt de bal weer in het net bij LRC: 2-0!
Vandaag is Ron vanwege belangrijke zaken verhinderd. De coaching is in handen van Jeffrey, die vanaf de zijlijn zijn jongens de nodige instructies geeft.
Doordat VV Dongen steeds direct druk op de bal zet, krijgt LRC nauwelijks kans om in het spel te komen. Bart ziet in de eerste 20 minuten geen enkele keer een bal van LRC in zijn 16 meter gebied komen. Dongen krijgt nog wel kansen, zo kopt Teun net over na een hoekschop van Dominic. In de 20ste minuut van de wedstrijd heeft Rick een mooie kans, maar zijn schot wordt nog net geblokt door een verdediger van LRC. Hierbij loopt Rick een blessure op, waardoor het een paar minuten later nodig is om hem te wisselen. Louk (van JO13-2) neemt de positie in het veld over. Net voor rust komt er nog een gevaarlijke situatie uit een terugspeelbal, maar Bart weet dit zonder al te veel moeite op te lossen.
Als het team na de rust het veld op komt, zijn Djenna en Freek gewisseld voor Marijn en Raul. Ook in de tweede helft is Dongen de sterkere partij. De verdediging met Luka, Gijs, Luuk en Marijn staat sterk en neemt meer rust om de aanval vanuit achter op te bouwen. Hierbij wordt ook wat meer teruggespeeld op de keeper van Dongen. Er komen kort na rust 2 mooie kansen voor Louk, die één keer net voor de goal van LRC langs schiet en een keer net over. De keeper van LRC heeft nog een aantal mooie reddingen, o.a. op een schot van Joop. In de slotfase van de wedstrijd wordt Louk gewisseld voor Djenna en mag Freek de positie rechtsvoor overnemen van Jari. LRC komt nog 2 keer in de buurt van de goal van Dongen, door een vrijetrap op de rand van het 16 meter gebied en een afstandsschot. Beide keren grijpt Bart goed in. Ook Dongen krijgt nog mooie kansen. Freek krijgt de kans voor een schot op open goal. Dat schot is echter net te zacht, zodat de keeper van LRC die achter de bal aan rent hem nog net voor de doellijn kan pakken. Ook schiet Freek nog een keer net voorlangs.
Al met al is het een wedstrijd waarin VV Dongen de beste kansen weet te creëren en die in een vroeg stadium weet te verzilveren. De 2-0 eindstand wordt bij het eindsignaal van de scheidsrechter met applaus beloond. Hiermee wordt de positie in de kop van de competitie behouden. Op naar de volgende wedstrijd uit tegen Bavel.