Veteranen makkelijk naar overwinning
zondag 1 oktober 2017 - 12:58

Kamelen winnen ook ruim van OVV’67

Een terechte overwinning van de veteranen ‘uit’ tegen de leeftijdsgenoten van OVV’67. De thuisploeg kwam er eigenlijk niet aan te pas en Dongen pakt een 0-5 overwinning.

Geen legpuzzel voor trainer/coach Cees Vos dit keer. Het magere aantal van 12 kamelen meldt zich in de Dongen- en OVV’67 kantine. Een opstelling is zo gemaakt. Bijzonderheid is dat Wiljan z’n rentree maakt als keeper.
En wie hebben we daar: Scheidsrechter Kees Markus. Voor veel veteranen een bekende toen er nog “op niveau” gevoetbald werd. Kees kende destijds alle spelers op de Brabantse velden bij voornaam en dat geheugen heeft ‘m niet in de steek gelaten.

Het is een druilige dag en het gras op het hoofdveld in Oosteind staat op maaihoogte. Desalniettemin begint Dongen gretig aan de wedstrijd. De kamelen leggen de wil op aan OVV’67. Laatstgenoemde komt nauwelijks onder de druk uit. Na 10 minuten is het raak. Ik meen dat het Chrittien was die een voorzet geeft die Sander op ellebooghoogte inschiet. De keeper pareert deze inzet nog maar een soortgelijke actie in de rebound betekent 0-1.
Niet veel later eindigt een inzet van Sander net achter de doellijn, waar de keeper na een katachtige beweging de bal verder het doel in werkt 2-0. Dat gaat voortvarend, hoewel er hier en daar wat kamelen-schoonheidsfoutjes zijn. Keeper Wiljan moet zich derhalve maximaal strekken om een schot over te tikken.
Peter Peeters maakt in deze periode ook wat foutjes en de frustratie op zijn gezicht spreekt boekdelen. Die frustraties legt ie maar in een afstandsschot van ver buiten de zestien. De bal is even onderweg maar valt net over de keeper onder de lat van het doel. Schitterend. Dat maakt 0-3.

Dan gaan we thee drinken (zou Dick Bosch zeggen). Een zestal supporters op leeftijd blijft in de dug-out achter. Na de pauze worden ze door onze trainer-coach getrakteerd op een zakje chips wat het geluidsniveau vanuit die tribune tijdelijk doet dalen.
De tweede helft gaat verder als de eerste. Dongen heeft het heft in handen. Bij de tegenstander vloeien de krachten weg en wordt er veelvuldig gewisseld. De 0-4 ontstaat uit een voorzet die Sander diagonaal binnenschiet. Onze spits wordt in deze periode op de hielen gezeten en krijgt niet altijd de bescherming zoals de regels dat voorschrijven.
Bij de 0-5 gaat Loek op avontuur. Aangekomen binnen het 16 metergebied passeert ie 1, 2 en 3 tegenstanders. Hij kan nog net de bal richting doel bewegen en via enkele klusten valt ie binnen. Knap staaltje doorzettingsvermogen. Dat maakt de verdiende eindstand.

Eerstvolgende meeting is op vrijdagavond. Dan spelen de veteranen vriendschappelijk ‘thuis’ tegen NOAD vet.