JO17-1 begint wat flets aan het seizoen
maandag 2 oktober 2017 - 15:21

19JO17-1 begint wat flets aan het seizoen

Een eerste thuiswedstijd in de competitie 2017 – 2018. Op het programma de wedstrijd tegen ‘t-Zand uit Tilburg Reeshof. Op de tribune veel ouders van de bezoekende ploeg. Onze JO17-1 kent 3 tribuneklanten, na het rode kaartenfestival vorige week in Dordrecht. Om toch voldoende reserves te hebben sluiten 2 JO15-1 spelers aan. Kortom het is improviseren voor de trainer-coach.
In de eerste minuten van de wedstrijd moet de Dongen keeper 2 keer reddend optreden. En is JO17-1 direct gewaarschuwd. Toch valt het eerste doelpunt al vroeg in de wedstrijd aan de andere kant. Onze rechtsback wordt in de 5de minuut de diepte in gestuurd. En ‘Berry van Aerle’ geeft een prima voorzet die door één van de Turkse voorwaartsen hoog en hard in de touwen wordt geschoten, 1- 0. Een mooie opsteker zo aan begin van de wedstrijd. In de 10de minuut een snelle Dongen aanval, de bal verdwijnt net langs de buitenzijde van de paal achter het goal. Na een kwartier een vrije trap rand 16, die door onze keeper tot corner wordt verwerkt. Deze corner levert de bezoekers niets op, maar in de 22ste minuut volgt een corner op rechts. Een vrijstaande speler van ‘t-Zand ziet kans om bij de 1ste paal in te tikken (1 – 1). In de minuten daarna krijgt Dongen een vrije trap, schiet onze rechtsback nog eens op het goal, maar is ook te constateren dat de ballen naar onze voorwaartsen ook snel weer richting onze eigen helft terugkomen. En dat een groot aantal jongens van ‘t-Zand net iets meer gogme heeft. In de 38ste minuut, net voor rust, kapt een speler van ‘t-Zand drie man van Dongen uit, waarna hij aan kan leggen voor een geweldige pegel, die onhoudbaar in de touwen verdwijnt (1-2). In de 40ste minuut krijgen de geel-blauwen nog een kans na een foutieve terugspeelbal in de 16. De indirecte vrije trap belandt echter in de muur, rust.

Eigenlijk is kort na de rust de wedstijd gespeeld. In de 43ste minuut speelt de Dongen keeper de bal kort naar de linksback, deze glijdt uit en de spits van ‘t-Zand werkt de bal eenvoudig achter onze keeper (1 – 3). Op het veld is net als in de 1ste helft te zien, dat onze jongens nog moeten wennen aan het fysiekere voetbal in de categorie JO-17. Vooral de 1ste jaars laten geregeld het kaas van het brood eten. ‘t-Zand toont zich wat volwassener en verder in dat proces. In de 57ste minuut zit het Dongen niet mee, de paal keert het schot. Een minuut later schiet onze spits een vrije trap hard op de keeper, we zijn echter net te laat om de rebound tot doelpunt te verwerken. In het daarop volgende kwartier golft het spel wat op en neer, schiet het ‘t-Zand veel ballen simpel over de zijlijn of blind naar voren. En komt de voorsprong niet echt in gevaar. In de 72ste minuut schiet een vrijstaande ‘t-Zand speler diagonaal en hard in, na een goede aanval over rechts (1 – 4) . Het wordt uiteindelijk in de 74ste minuut 2 – 4, een vrije trap van Dongen glipt door de handschoenen van de bezoekende keeper.

Jongens, het gaat geen gemakkelijk seizoen worden, dat is een terechte constatering op basis van de eerste wedstrijden. Eigenlijk staat jullie maar 1 ding te doen en dat is keihard trainen en gedisciplineerd jullie taken uitvoeren. Natuurlijk staat daarbij het plezier voorop. Op het programma volgende week de koploper uit Waalwijk (WSC). Die zijn we in de voorbereiding al tegengekomen. Speel onbevangen en met niet teveel ontzag. En laat jullie supporters zien, dat voor elke meter wordt gevochten. Suc6