Voorbeschouwing Quick – VV Dongen
donderdag 5 oktober 2017 - 14:28

Voor de tweede achtereenvolgende keer mag VV Dongen uit gaan spelen. Dit keer weer in Zuid-Holland en wel in de Hofstad: Den Haag. Daar gaan de Kanaries op bezoek bij de Hanen van Quick. De promovendus doet het uitstekend en staat na zes wedstrijden op een vierde plaats met 13 punten. VV Dongen staat momenteel zesde met 12 punten uit evenzoveel wedstrijden. In Den Haag wordt gesproken over een (sub) topper. De confrontatie op Sportpark Nieuw Hanenburg begint om 14.00 uur.

Door Frank van Heteren

Kom naar de ALV op 12 oktober !!

Natuurlijk moet er in een voorbeschouwing de nadruk liggen op het voetbal, maar ik kan er toch niet omheen dat ik iets wil zeggen over de aankomende ALV van 12 oktober a.s. Op de agenda staat o.a. het aftreden en NIET herkiesbaar stellen van onze voorzitter Angela Jansens, jeugdvoorzitter Peter van Heteren, bestuurslid Technische Commissie Ton Jansens en bestuurslid Sponsorcommissie Jeroen Zijlmans.

Hoe je het ook wendt of keert: wanneer er vier bestuursleden op cruciale posten aftreden en niet herkiesbaar zijn dan is dat al genoeg reden om tijdens de ALV aanwezig te zijn, zodat de betrokken bestuursleden voor een volle zaal hun motivatie kunnen geven omtrent het genomen besluit.

Uw aanwezigheid als Lid van VV Dongen is derhalve zeer vereist, omdat er door dit besluit van deze supervrijwilligers een nieuw toekomstbeeld van uw en mijn vereniging wordt geschetst. Het is aan ons allen om daar verantwoordelijkheid in te nemen. Kom daarom allen en toon respect aan diegenen die jarenlang de kar hebben getrokken !!

Waarom 'vrijwilliger zijn' zoveel oplevert voor jezelf en voor de club!!

Voetbal is wat ons bindt. Al jaren mogen we ons verheugen op successen, betere organisatie en stabiele ledenaantallen. Op sportief gebied doen we het al jaren erg goed en daar worden we door de fanatieke supporters voor beloond. Zowel in thuis- en uitwedstrijden laten de Dongenaren zich zien. Op positieve manier wordt het dorp gepromoot.

Zeg maar vanaf 2008 is de sportieve stap voorwaarts gemaakt en werden titels en promoties gevierd. Het lijkt allemaal zo gewoon, maar dat is het niet! Mijn indruk is dat mensen een beetje verwend zijn geraakt en zich snel aanpassen aan de nieuwe omstandigheid. Maar zo opportunistisch is dat helaas niet. Achter elke prestatie ligt een beleid en organisatie aan ten grondslag en gezamenlijk wordt dat doel nagestreefd! Samen, net als op het veld. Collectiviteit, zoals ons eerste team altijd uitstraalt. Dat is de club! Dat is VV Dongen! Dat zijn Wij !!

Ik kan het niet vaak genoeg schrijven of zeggen: Wat wij in de laatste tien jaar hebben meegemaakt is niet normaal. Zeker niet voor een dorpsclubje als VV Dongen. De club heeft zich uit de anonimiteit getrokken en geniet landelijke bekendheid. En wat ik ook vaak heb opgeschreven is dat sportieve successen veelal vooruit lopen op de organisatorische aanpassingen die de opmars teweeg brengt. Succes is geweldig maar drukt direct op de vrijwilligersorganisatie. Dat is een keerzijde waar je niet omheen kunt, maar die moet je wel uitspreken en duiden.

Voetbal is prachtig en goed voetbal is nog mooier ! Dat streven kan behaald worden als we er allemaal ons steentje aan bijdragen. Je hoeft geen uren te werken. Elk uurtje wat je kan geven is er één en daar worden we allemaal blij van. Het woord 'vereniging' zegt het al. Samen verenigt in de kleuren Geel en Blauw! En als iedereen één steen draagt hebben we zo een huis gebouwd!

Volgende week gaat het weer over voetbal. Oké ?

De bus naar Den Haag zal tussen 11.00 uur en 11.15uur vertrekken vanaf de kantine