JO17-1 toont ware gezicht tegen koploper WSC
maandag 9 oktober 2017 - 17:44

In mijn vorige verslag constateerde ik dat JO17-1 wat flets aan het seizoen was begonnen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat er daarom met enige zorg naar het duel tegen de koploper werd uitgekeken. Immers in de voorbereiding ging een oefenduel met circa 14 – 3 verloren tegen het sterke WSC uit Waalwijk. Anderzijds wisten we één ding zeker een dergelijke oorwassing zou niet weer plaats gaan vinden. En trainer Lars staat ook bekend om de snelle progressie die hij 1ste jaars kan laten doormaken. Kortom, de supporters van JO17-1 waren erg benieuwd bij aanvang van de wedstrijd.

In de eerste minuten van de wedstrijd valt gelijk op, dat WSC de kat meer uit de boom kijkt dan tijdens de vorige editie. En onze jongens ? Ze beginnen fel en jagen bij balverlies hun tegenstanders goed op. Dit onder de bezielende leiding van de trainer. Er ontvouwt zich een mooi schouwspel tussen 2 gelijkwaardige tegenstanders. In de 14de minuut een prachtige aanval van Dongen over de rechterflank. De bal wordt uitstekend voorgetrokken op onze vrijstaande spits, die lijkt de hoek voor uitkiezen te hebben, maar de bal verdwijnt net langs de verkeerde kant van de paal. Onze ‘verhuizers-zoon’ blijkt deze middag een ware plaag voor zijn tegenstanders. Hij is onvermoeibaar en loopt op iedere diepe bal. In de 16de minuut een hard schot van Dongen van buiten de 16. Deze verdwijnt in de handen van de WSC keeper. En dan de 27ste minuut, onze linksback haalt via een rush de achterlijn, geeft een prachtige voorzet en onze ‘verhuizers-zoon’ kopt fantastisch in bij de 2de paal (0-1). En WSC ? Het lukt ze niet om onder de druk van Dongen uit te voetballen. Een vrije trap van buiten de 16 wordt in de 35ste minuut door Dongen net langs de buitenkant paal geschoten. In de 39ste minuut het eerste echt gevaarlijke moment van WSC, de inzet wordt net naast het Dongen goal gekopt. En dan 1 minuut later valt toch (wat onverdiend) de gelijkmaker. Onze keeper schiet de bal onvoldoende ver uit, waardoor hij snel terugkomt richting de 16. Vervolgens lukt het ook de Dongen verdedigers niet goed om bal weg te werken. De WSC aanvaller druk door en scoort 1 op 1 onder onze keeper door. (1 – 1). Rust.

In 46ste minuut redt onze keeper uitstekend. En nog geen minuut later een snelle aanval van WSC, de bal wordt voorlangs geschoten. De thuisploeg is wat feller dan in de 1ste helft. Een speler van hen ontvangt ook geel in de 55ste minuut. Toch zijn het de blauw-gelen uit Dongen die in de 59ste minuut op voorsprong komen. Een vrije trap vanaf de middellijn. Onze spits vangt de bal prima met de borst op. En schiet vervolgens hard op de WSC keeper. De bal stuit via hem vervolgens weer op onze spits en belandt in het doel (1 – 2). Het genieten duurt minder dan 5 minuten. In de 64ste minuut maakt WSC de gelijkmaker. Ook hier is sprake van een onvervalste kluts-goal. En mogelijk dat één van onze jongens hem als laatste raakte (2 – 2). Er volgen wat omzetting in het Dongen team en de organisatie en automatismen lijken wat weg te vallen. Dit heeft mede tot gevolg dat in de 67ste minuut WSC voor het eerst op voorsprong komt. De bal wordt onhoudbaar in de verre hoek voorbij onze keeper gekruld (3 – 2). Dit voelt niet rechtvaardig, immers onze jongens hebben zoveel inzet laten zien. En dan de apotheose van de middag. Dongen neemt de aftrap na de 3 – 2. De bal komt bij onze ‘tuinders-zoon’, die ziet vanaf eigen helft de WSC keeper een stukje voor zijn goal staan. Hij haalt uit, de bal overbrugt het halve veld en verdwijnt over de keeper net onder de lat (3 – 3). Wat een geweldige goal en zo verdiend. Gedurende de laatste 10 minuten golft het spel op en neer, is het voor de toeschouwers billenknijpen, maar gaat Dongen met een zwaarbevochten punt naar huis.

Jongens (incl. keeper C1), in de wedstrijd tegen WSC toonden jullie het ware gezicht. Er werd gestreden om elke meter. En dat leverde een puike prestatie tegen de koploper op. Dit smaakt naar meer en we zijn ervan overtuigd dat er meer gaat volgen. Blijf hard en vol overgave trainen en de eerste overwinning ligt in het verschiet. Jullie supporters zijn zeker van de partij.