Voetbalvereniging Dongen
Webmail

VV Dongen is het even kwijt
maandag 16 oktober 2017 - 12:35

1

0-3 verlies tegen de jeugd van Vitesse

Op een zonnige zondag op sportpark de Biezen leed VV Dongen de vierde nederlaag van dit seizoen. Jong Vitesse bleek een maat te groot ondanks de zeer jeugdige leeftijd van de voetballers uit Arnhem. Door het verlies zakt Dongen naar de 10e plaats. Aanstaande zondag 22 oktober speelt VV Dongen weer thuis en dan tegen OJC Rosmalen. Aanvang 14.30 uur

Door Frank van Heteren

VV Dongen heeft het de laatste tijd niet makkelijk. De mannen van Ron Timmers lijken een beetje vast te zitten en hebben moeite om te scoren. In de laatste twee thuiswedstrijden heeft Dongen 10 doelpunten geïncasseerd en zelf wist het niet tot scoren te komen. Vorig seizoen was de geel – blauwformatie bijna onverslaanbaar op het eigen veld, maar de competitie is sterker geworden waardoor de zekerheidjes geheel zijn afgenomen.

 

Tegen een absoluut jeugdteam moest Dongen bijkans de gehele wedstrijd achter de bal aan rennen terwijl de jonkies van trainer Joseph Oosting de bal met gemak rond speelde. De jongste speler van Vitesse is 17 jaar en de oudste in het team is 21 jaar. Toch kon de neutrale toeschouwer zien dat hier echte talenten aan het werk waren. Snelheid,lef en veel kwaliteit waren voor VV Dongen teveel factoren tegen om er minimaal één puntje uit te slepen.

Drie fouten werden door de aankomende fullprofs op een professionele manier afgestraft. En ondanks  de 2-0 voorsprong in de eerste helft was trainer Oosting en zijn staf niet tevreden:" te weinig dynamiek en te weinig beweging zonder bal, dat hebben we in de rust tegen de jongens gezegd. Natuurlijk zijn we tevreden over de doelpunten maar niet over het geboden spel."

Ook de trainer van Dongen zag dat zijn team in de details tekortschiet."Het grote verschil zat hem vandaag in de kwaliteit en daarom geef ik de trainer van de tegenstander alle egards. We zitten op dit moment niet zo goed in ons vel en dus zullen we elkaar nog meer moeten gaan helpen."

De eerste helft liep Dongen achteruit en creëerde toch nog een paar mogelijkheden. Thomas Schilders raakte de lat nadat hij de bal in zijn voeten kreeg maar goed doorzetten van Jaap van de Waarden . Ook dan Poelmans had keeper Bulters van Vitesse een keer getest, maar dat was het wel zo'n beetje van de kant van VV Dongen.

In de 12e en de 40e minuut sloeg Jong Vitesse toe. Eerst een bal aan hun linkerkant die diep werd gespeeld en direct werd voorgetrokken. De tweede man die het zestienmetergebied in kwam was niet te verdedigen. Talent ( en jongste debutant ooit in de Eredivisie) Mitchel van Bergen (18) scoorde beheerst de 0-1. Bij 0-2 liep VV Dongen tactisch te klungelen. Keeper Zielschot trapte uit naar zijn linkerkant. Terwijl het team niet mee bewoog naar die kant kon Paul van Zon de bal niet controleren en de overname van Sohorea leidde een dodelijke aanval in. De aanval eindigde bij linksbuiten Bo van Essen die de bal in een bijna leeg doel kon schieten.

VV Dongen wilde na de pauze wat meer strijd laten zien en probeerde met fysieke middelen de beloftes aan het wankelen te krijgen. Op zichzelf leek deze tactiek zich uit te betalen en de 1-2 hing in de lucht. Mogelijkheden voor Schilders en Koenen werden door Bulters onschadelijk gemaakt. Het leveren van deze energie had voor VV Dongen een beloning moeten opleveren, maar toen er na een corner van VV Dongen in de omschakeling balverlies werd geleden zag mijn de trainingsarbeid van de Arnhemmers terug in de actie. Binnen een paar tellen en over een paar schijven kwam het team voor keeper Zielschot die zag dat Julian Calor rustig binnen tikte. De 0-3 viel in de 84e minuut en VV Dongen ging nog wel zoeken naar de eretreffer, maar die zoektocht eindigde na 92 minuten toen de goed leidende arbiter Vries voor het einde floot.

Zondag 22 oktober staat op Sportpark de Biezen het Brabantse treffen met OJC Rosmalen op de rol. Aanvang 14.30 uur

12. 0-1 van Bergen

40. 0-2 van Essen

84. 0-3 Calor

Opstelling VV Dongen

Zielschot, Henskens, van Zon, Hultermans, Koenen, Poelmans, Schilders. Kools (78. van Bree), Gerrits, van der Waarden ( 80. Maas), Mohammad (75. Kolkert)

Gele kaarten VV Dongen:

Hultermans, Gerrits en van Zon