Mager puntje voor veteranen
zondag 5 november 2017 - 18:05

Veteranen spelen gelijk bij Molenschot

Een mager gelijk spel van de kamelen tegen de generatiegenoten uit Molenschot. Dongen was deze zaterdag onmachtig richting het vijandelijke doel. Teleurstelling, maar gezien het spelbeeld een terechte uitslag.

Met 13 veteranen vertrokken de Kamelen voor de reis naar Molenschot. Ter plekke sloten er nog twee bij de karavaan aan. Coach Cees had geen moeite een opstelling te maken (zeker omdat een ontvangen prijsopgave hem tegenviel) en repte over een wedstrijd tegen het altijd lastige Molenschot.
De thuisploeg heeft zich de laatste jaren verjongd. Ze spelen gedisciplineerd en bezetten doorgaans goed de posities. Enkele nestor veteranen houden het collectief bijeen. En de hoofdcoach heeft er al 45 jaar goed zicht op.
Toch was het Dongen dat als eerste de wedstrijd oppakt. Al na 7 minuten belandt een afgeslagen bal bij George die een panklare voorzet geeft. Edwin torent boven iedereen uit en kopt de bal onberispelijk binnen. 0 – 1 voor Dongen.
Vanaf dat moment neemt Molenschot de regie over. Dongen geniet van de voorsprong, maar voetbalt verder traag en initiatiefloos. Molenschot deelt meer dan speldenprikken uit, en een doelpunt in buitenspelpositie wordt afgekeurd. Het is fijn dat de scheidsrechter vijf minuten te vroeg voor de rust fluit.

In het begin van de tweede helft levert een overtreding een vrije trap op die de thuisploeg hard in de muur schiet. Mede geholpen door enkele Molenschotters, besluit de scheidsrechter te fluiten voor handsbal en een penalty. Dat laatste betekent 1 - 1.
Dongen tapt vanaf dat moment uit een ander vaatje. Het spel wordt op het zware veld enthousiaster en meer gedreven uitgevoerd. De Dongenaren hebben vaak balbezit, spelen meer richting het vijandelijke doel, maar dat levert geen punten op. Edwin en vooral Wiljan hebben er enkele kansen, maar daar blijft het bij: gescoord wordt er niet meer. Eindstand 1 - 1, wat door het team toch als een teleurstelling beleefd wordt.

JanB