Voetbalvereniging Dongen
Webmail

VV Dongen hangt als los zand aan elkaar
zondag 5 november 2017 - 21:35

1

ADO ’20 laat Dongen met 1-4 winst achter zich

Vorige week werd er door VV Dongen met 2-0 verloren van koploper UNA en dat voelde voor de gemiddelde toeschouwer als ‘geen schande’. Het 1-4 verlies van afgelopen zondag tegen mede middenmoter ADO ’20 kwam keihard aan binnen de gelederen van het Dongense kamp. ADO ’20 kwam met zes gelijke spelen naar Dongen en wilde eigenlijk maar één ding en dat was winnen. Het Heemskerkse gezelschap was op alle fronten de Dongense elf de baas en won terecht met 1-4. Aanstaand weekend is VV Dongen vrij en zo heeft de technische staf genoeg tijd om de gelederen in het gareel te krijgen.

Door Frank van Heteren

ADO ’20 en VV Dongen ontmoetten elkaar voor de allereerste keer in hun bestaan voor een voetbaltreffen. Trainer Timmers koos voor een middenveld met Luuk Hultermans, Jaap van der Waarden en Mart van Bree met het idee om ADO ’20 zoveel mogelijk op eigen helft vast te zetten.

ADO ’20 beschikt over een fysiek sterk team dat draait om de beweeglijke middenvelders Jesper de Vré en Sead Mazreku. Achter beide mannen was het de ietwat logge Bas Vellema die voor zijn verdediging de boel in eerste instantie goed dichthield. Daarachter stonden aanvoerde Gert-Jan van der Leiden en Sem van Amersfoort in het centrum van de verdediging en wisten met veel gemak de aanvallers van VV Dongen in bedwang te houden.

Het was niet bepaald het wedstrijdbeeld wat Timmers voor ogen had toen de eerste minuten bleek dat ADO ’20 geenszins van plan was om het slachtoffer te worden van de Dongense dadendrang. Met veel bravoure koos het team van trainer Raymond Bronkhorst de aanvallende stellingen en VV Dongen zocht het vooral in de lange crossbal. De tactiek van VV Dongen leverde in sommige momenten gevaar op maar een van de grensrechters zag in zeer veel gevallen dat een van de spelers van VV Dongen in buitenspelpositie zou staan. Hierdoor raakten sommige spelers gefrustreerd en bemoeiden zich meer met het arbitrale trio dan met hun eigen prestatie.

In de 10e minuut zou Giovanni Henskens een verdedigende fout hebben gemaakt op spits Clive Keus en arbiter van der Werff wees gedecideerd naar de 11-meter stip. Jesper de Vré legde aan voor zijn eerste van de middag en schoot onberispelijk binnen. (0-1 in de 10e minuut). VV Dongen ging niet bij de pakken neerzitten en trachtte met meer strijd het tij te keren echter de kansen bleven uit en de buitenspelval werd de grootste vijand van de Dongense troepen. ADO ’20 verdedigde simpel en zonder dat het tot briljant spel kwam wisten ze gemakkelijk stand te houden

VV Dongen bleef het proberen met de lange bal om van daaruit de tweede bal te winnen. Deze strijdwijze lukte maar amper en zo viel er voor rust maar weinig voor het doel van ADO ’20 keeper Michel van Kampen te beleven.

Tot net voor rust. Scheidsrechter van der Werff zag in zijn ogen dat een verdediger van ADO ’20 Moustafa Mohammad van VV Dongen onreglementair afstopte en wees onder hoongelach van het Dongense publiek naar de stip. Dit cadeautje werd door Paul van Zon uitgepakt en de rust werd met 1-1 ingegaan (1-1 in de 40e minuut)

VV Dongen miste scherpte en de wil om te winnen. Typerend voor deze constatering waren de kansen die VV Dongen kreeg en die vakkundig om zeep werden geholpen. Zo was het Moustafa Mohammad die net na rust de 2-1 op de schoenen had maar voor open doel geen gaatje vond en jammerlijk naast schoot. VV Dongen startte goed aan de tweede helft en wist het eigenlijke strijdplan om te zetten in daden. ADO ’20 werd achteruit gedrukt, maar in het vervolg van de aanvallen werd de vrije man niet gevonden. Dit kwam vooral door het sterke verdedigen van van Amersfoort en van der Leiden. Beiden heersten in hun zone en de Dongense spitsen kwamen in de duels tekort.

Zo kon ADO ’20 zich onder de druk van VV Dongen uitvoetballen en wis in de 51e minuut de voorsprong te nemen. Giovanni Henskens ging op de linkerkant van VV Dongen een duel te slap aan en zag zijn directe tegenstander vertrekken. De afgemeten voorzet bij de eerste paal werd door Sead Mazreku in de korte hoek binnen geschoten. (1-2 in de 51e minuut).

Voor VV Dongen viel het doelpunt op een cruciaal moment, want even leek het erop dat de geelblauwe formatie de overhand zou krijgen. VV Dongen kon geen vuist maken en begon in de fase na de 1-2 persoonlijke duels te verliezen en men kon elkaar ook niet meer vinden. De wanhoop was op de gezichten van de Dongense spelers af te lezen en ADO ’20 groeide in de wedstrijd zonder dat het er zoveel aan hoefde te doen. VV Dongen zakte door de ondergrens en maakte fout op fout. Dat resulteerde in de 70e minuut in de 1-3.

Aan de rechterkant van VV Dongen verloor Jan Gerrits zijn duel met een directe tegenstander op een plaats waar dat niet had mogen gebeuren. Vanaf de achterlijn werd een messcherpe voorzet gegeven die door Jesper de Vré hangend in de lucht werd binnen gewerkt. Een prachtig doelpunt van de goalgetter van de dag. (1-3 in de 70e minuut)

Men zou denken dat VV Dongen op de rug zou liggen maar meteen na de 1-3 maakte de verdediging van ADO’20 hun enige fout. Een te korte terugspeelbal werd prooi voor spits Tom Kolkert. In de 71e minuut had hij de 2-3 moeten maken maar hij raakte naar eigen zeggen de bal te licht en vergat te kijken naar zijn medespeler Mohammad die geheel vrij stond en de bal voor het intikken had. Deze misser was tevens de doodslag voor het Dongense team. Het laatste beetje zelfvertrouwen verdween met de ondergaande avondzon en ADO ’20 kreeg in de absolute slotfase nog een penalty toegekend nadat Jan Gerrits zijn tegenstander pootje haakte. De gelukkigste man van het veld Jesper de Vré legde aan voor zijn derde van de middag en zette de stand op 1-4. (82e minuut)

ADO ’20 sluit aan bij de middenmoot en VV Dongen kan de wonden gaan likken, want vooralsnog lijkt het erop dat Kanaries vleugellam door het leven gaan. Op zondag 19 november treedt VV Dongen aan in Oldenzaal tegen Quick ’20. Aanvang 14.00 uur.

10. 0-1 de Vré

40. 1-1 van Zon

51. 1-2 Mazreku

70. 1-3 de Vré

82. 1-4 de Vré

Opstelling VV Dongen: Zielschot, Henskens, van Zon, Hultermans (63. Kools) , Koenen, Gerrits, van der Waarden, Mohammad, van Bree (76. Sivananthan), Kolkert (76. Schilders)

Geel VV Dongen: Hultermans