Dongen JO17-1 verliest van koploper Sarto
maandag 6 november 2017 - 23:09

Zaterdag 04 November – De wedstrijd thuis tegen koploper Sarto staat op het programma. Een ploeg die bijzonder weinig doelpunten tegen krijgt. En dus een solide verdediging moet hebben. Tijdens de wedstrijd zal blijken dat ze het 5 – 3 – 2 systeem hanteren. Een supporter van Sarto beaamd dat en voegt er aan toe: “net als Willem II”. Aan onze jongens van de JO17-1 de opgave om die muur te gaan slechten. Overigens is onze verhuizerszoon, die nog schitterde tegen WSC niet van de partij. En dat is op voorhand een gemis.

Al na enige minuten blijkt dat Sarto zich bij de aanvallen van Dongen massaal terugtrekt. En daarmee uiterst geduldig de ballen opwacht, waarna getracht wordt razendsnel om te schakelen. Dongen hanteert frequent de lange bal en valt doorgaan over de rechterflank aan. Telkens lopen de spelers in de Sarto fuik. Het gevaar lijkt van de dode spelmomenten te moeten komen, maar in centrum heeft de Tilburgse formatie veel lengte geposteerd.
In de 3de minuut krijgt Dongen overigens een grote kans, maar niemand durft op de rand zestien de trekker over te halen. Na wat kleine kansjes over en weer valt in de 15de minuut de 0 – 1. Een vrij trap op rechts wordt door de vrijstaande spits keurig in de touwen gekopt.
In de minuten daarna nog een corner voor Dongen en een schot van één van onze middenvelders in de handen van de keeper. In de 28ste en 29ste minuut komt Sarto er 2 keer snel uit, maar beiden keren wordt voorlangs geschoten. Net voor rust schiet onze rechter vleugelaanvaller nog op goal, maar ook deze bal mist voldoende kracht. Rust.

Uw verslaggever spoedt zich met zijn steun en toeverlaat Ronald naar de warme kantine. In de eerste helft maakten wind en regen het maken van aantekeningen lastig. De kenners waren het erover eens dat het maken van een doelpunt schier onmogelijk zou zijn tegen de ‘Berlijnse Muur’ uit Tilburg. Maar enfin, die is in de geschiedenis ook ooit tegen de grond gegaan, dus wie weet. Bij het betreden van het veld blijkt de Dongen trainer extra lengte in de spits te hebben geposteerd. En dat levert al in de eerste minuten na rust gevaar voor het Sarto goal op. In de 45ste minuut valt, niet geheel verrassend, de 1 – 1 juist uit een dood spelmoment. Een vrije trap op links stuit hard op de handen van de Sarto keeper, onze vleugelaanvaller is er als de kippen bij en schiet de bal hoog in de touwen.
Dit is het startsein voor Sarto om even alles uit de kast te halen. En binnen 5 minuten is de gelijke stand omgebogen tot 1 – 3. De goals vallen vanuit een standaardsituatie (corner) en een snelle omschakeling, waardoor een één op één situatie met onze keeper ontstaat. Daarmee gooit Sarto de wedstrijd op slot. En het moet gezegd Dongen JO17-1 geeft niet op en is dreigender dan in de 1ste helft. Er ontstaat een pittige wedstrijd met meerdere gele kaarten voor beide partijen. In de 65ste minuut valt de 2 – 3. Wederom staat een vrije trap aan de basis, de bal wordt hard ingeschoten en schiet door op het natte gras. De bal raakt de binnenkant paal en verdwijnt achter de keeper.
In het resterende kwartier gaat Dongen op jacht naar de gelijkmaker. Inde 76ste minuut valt deze ook bijna. Na een prima combinatie is de afwerking net te slap om de keeper te verrassen. Het slotakkoord is nog wat emotioneel. De wedstrijdklok stond 2x tijdens de wedstrijd kort stil, de jongens op het veld baseren zich op deze tijd. Toen de scheidsrechter nog voor de 80ste minuut af floot, voelden zij zich tekort gedaan. Echter, het horloge van de leidsman had niet gehaperd en de speeltijd was verstreken.

Jongens, jullie speelden tegen een zeer geroutineerd Sarto. Richting de komende wedstrijden zullen jullie nog beweeglijker moeten worden en vanaf het eerste fluitsignaal moeten strijden. Tegen Smitshoek wordt het vast geen gemakkelijke pot. Maar voor de ploegen uit de top is het ook geen appeltje-eitje om jullie te verslaan. Verkoop jullie huid duur. Als jullie keihard blijven trainen wordt er nog dit seizoen ook geoogst. Suc6 !