Duidelijke overwinning veteranen
zondag 12 november 2017 - 19:16

Veteranen verslaan TSC

Het zijn altijd bijzondere potjes tegen het Oosterhoutse TSC. Na afloop dus volop tevredenheid met de verdiende overwinning. De kamelen kunnen drie punten aan hun totaal toevoegen.

Veel overleg in de dagen ervoor. Maar op de wedstrijddag uiteindelijk 13 fitte voetballers die zich in het nieuwe tenue hijsen. Hoewel, Cees Brants is ook van de partij en trekt als 3e reserve ook een nieuw pak aan. Dank sponsor voor deze geste en voor de aftrap natuurlijk eerst op de foto.
Op de spelerslijst ook debutant Christiaan van Riel: een belofte voor het veteranenvoetbal met nog een grote toekomst voor zich. Hij ontving na afloop van zijn eerste optreden het begeerde ‘kameeltje’.
Dongen en TSC doen al erg lang mee in deze Midden Brabant competitie. Er is altijd wat extra rivaliteit in de onderonsjes. De verenigingen zijn aan elkaar gewaagd. Van de laatste 16 ontmoetingen won Dongen er 8 en won TSC er 8. De laatste ontmoeting dit voorjaar in Oosterhout bracht een eindstand van 5 – 1 voor TSC op het bord.

De wedstrijd van vandaag begint wat afwachtend van Dongenkant, en na 3 minuten kan TSC al gevaarlijk worden via de volledig vrij gelaten linkerflank. In de 10e minuut is er een carambole met goalie Ed en de lat, waar de thuisclub met de schrik vrij komt. Net daarvoor heeft Sander echter zijn klasse kunnen etaleren en een indrukwekkende solo scorend afgerond (1 – 0). Dat geeft de burger moed en het gaat gaandeweg voetballend beter aan Dongen zijde. Het duurt echter tot ver in eerste helft voor er weer gescoord wordt. Een harde voorzet van George vanaf links wordt door verdedigend TSC verkeerd ingeschat en valt uiteindelijk ‘dood’ op de punt van de zestien. Brett benut dit buitenkansje en maakt verdienstelijk 2 – 0. Dan gaan we thee drinken.

In de tweede helft maken Wiljan en Marcel hun opwachting aan Dongenzijde. Ongetwijfeld heeft het met hun inbreng te maken, want Dongen krijgt een aantal grote kansen. Vooralsnog lobt en kopt Sander over het doel. Na 10 minuten een strakke terugspeelbal van de TSC linksback op hun keeper. Is het een hobbeltje, is het technisch onvermogen, of is het effect aan de bal? In ieder geval passeert de bal de keeper en belandt in het lege doel (3 – 0). Wat een luxe.
TSC gaat uit een ander vaatje tappen en komt regelmatig met verdedigers voor het doel van Ed. Een hoge voorzet komt bij hem op de doellijn uit, maar TSC weet die toch eenvoudig in te koppen (3 – 1). TSC ziet mogelijkheden en zet nogmaals aan. Dongen ‘staat’ op dat moment goed en het initiatief van TSC blijft bij speldenprikken. Dongen krijgt bij uitvallen goede mogelijkheden via Christiaan en Marcel. Het laatste doelpunt valt in de 18e minuut. Waar TSC naar hun eigen grensrechter kijkt en een vlagsignaal voor buitenspel verwacht, gaat Sander door richting het vijandelijke doel en schuift de bal onder de keeper door (4 – 1). Met wat kansjes over en weer kabbelt de wedstrijd naar het einde. Het wordt al donker en wellicht om die reden fluit scheidsrechter Louis tijdig voor ‘einde wedstrijd’.

JanB