Dramatisch slechte wedstrijd levert drie punten op
maandag 20 november 2017 - 17:28

VV Dongen de gelukkigste tegen Quick ‘20

Vorig seizoen was de confrontatie tussen Quick ‘200 en VV Dongen een duel dat zich afspeelde in de top van de 3e Divisie. Afgelopen zondag stonden beide ploegen weer tegen over elkaar. Quick ’20 had na elf wedstrijden nog niet gewonnen en stond na 90 minuten wederom met lege handen. VV Dongen profiteerde optimaal nadat het zich één keer door de defensie van Quick ’20 wist te wurmen. Het doelpunt van Tom Kolkert in de 10e minuut was tevens de eindstand en zo mochten de mannen van Ron Timmers zich in de handen knijpen na het behalen van de drie dikke punten. VV Dongen schaarde zich in de hele grote middenmoot en liet Quick ‘20 in verslagenheid achter.

Door Frank van Heteren / Foto Robert Molnar (website Quick ’20)

Een supporter reikte trainer Timmers de hand na het eindsignaal. Ondanks de overwinning wilde de trainer slechts een ding kwijt: “De zege verdient geen hand. Tranen in mijn ogen.” De succesvolle trainer sloeg daarmee de spijker op de kop. Zijn team had de opdracht om te winnen in Oldenzaal uitgevoerd, want anders zou het afglijden naar de onderste regionen van de Divisie. Op basis van het geboden spel zou VV Dongen daar zeker niet misstaan. Quick ’20 zocht naar haar eerste overwring en had gezien de inzet en strijd zeker recht op meer, maar de minst scorende ploeg uit deze klasse was niet gehaaid genoeg om het vuur aan de schenen van de dramatisch acterende Dongenaren te leggen.

Bij VV Dongen ontbrak de geblesseerde verdedigingsleider Giovanni Henskens. Zijn plaats in het centrum werd ingevuld door Jan Gerrits. Samen met Luuk Hultermans moest hij ervoor zorgen dat de spitsen van Quick ’20 aan banden werden gelegd. Het middenveld werd bemand door Jaap van der Waarden, Glenn Kools en Daan Poelmans en in de voorhoede het bekende trio Moustafa Mohammad, Tom Kolkert en aanvoerder Remon Koenen.

Quick ’20 startte fel en probeerde vanaf het beginsignaal van arbiter Bijl VV Dongen achteruit te drukken. Met crossballen of via linksback Somi moest het defensieve blok van VV Dongen gebroken worden. Echt veel gevaar werd er niet gesticht en VV Dongen probeerde met lange ballen de spitsen aan het werk te krijgen. Na een doelpoging van Quick ’20 in de 7e minuut kon VV Dongen heel even het spel op het middenveld in handen krijgen. Het was direct raak. De doorgeschoven Jaap van der Waarden werd in het midden aangespeeld door Koenen. Van der Waarden spleet de verdediging van Quick ’20 met een steekballetje uit elkaar en de lopende Kolkert zag alleen keeper van Berkel nog voor zich. Met een stiftje passeerde hij de te laat uitgekomen goalie en VV Dongen nam in de 10e minuut de leiding. Op dat moment was de voorsprong terecht.

Nog geen paar minuten later wist Remon Koenen zich te ontworstelen aan zijn directe tegenstander en liep vrij het zestienmetergebied in. Ongehinderd had hij kunnen gaan voor een schot maar besloot een medespeler te zoeken waardoor de aanval eindigde in schoonheid.

Dat waren de hoogtepunten vanuit het Dongense kamp. Quick ’20 speelde ook niet goed maar wist wel meer van zichzelf te laten zien. De zijkanten werden goed gevonden echter vooral in de eindpass ontbrak het aan geluk of finesse. Spits Jan-Ewout van Bremen-Schneider (een naam als een elftal) kwam een aantal keren in de wedstrijd gevaarlijk naar de eerste paal maar verzuimde de bal de goede richting te geven. Net na rust had hij de gelijkmaker op de slof maar zijn inzet ging snoeihard op de lat.

Quick ’20 verdiende minimaal een punt want van Dongense zijde viel er niets meer te noteren. Zelfs in de fase dat Quick ’20 wat opportunistischer het doel van Jordy Zielschot opzocht en de ruimtes groter werden kon VV Dongen een aantal malen de overtal situatie niet omzetten in een doelpoging laat staan een doelpunt. Sommige situaties werden zo onbeholpen uitgespeeld dat de bank van VV Dongen met het hoofd tussen de knieën lijdzaam toekeek.

De meegereisde supporters werden beloond met drie punten en daar was alles mee gezegd. Aanstaande zondag 26 november speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen tegen EVV uit Echt. De ploeg uit Limburg staat op een 4e plaats met drie punten voorsprong op VV Dongen. Aanvang 14.30 uur

Opstelling VV Dongen:

Zielschot, Wouters (86. Schilders), van Zon, Hultermans, Koenen, Poelmans, Kools (58. Bogers) Mohammad, Kolkert ( 62. Van Bree)

10.  0-1 Kolkert