14. 00 uur Het Middagje VV Dongen: te gast EVV Echt
donderdag 23 november 2017 - 15:21

1

Voorbeschouwing VV Dongen – EVV Echt

Je kan zeggen wat je wilt over het huidige voetbal van VV Dongen, maar ondanks het vertoonde spel van de laatste weken staat het team van Timmers met een hele grote groep in de middenmoot en lonkt de Top 5. Zondag 26 november om 14.00 uur trappen de teams van EVV en VV Dongen af op Sportpark de Biezen. VV Dongen kan een slag slaan als het zou winnen van de Limburgers.

Door Frank van Heteren

Na de wedstrijd tegen Quick ’20 was ik ondanks de winst mijn altijd overheersende gevoel van positief denken even kwijt. Ik had genoeg tijd om de wedstrijd in mijn hoofd na te spelen, want ik zat afgelopen zondag meer in de auto dan dat ik langs het veld stond. Normaal ben ik na een winst niet meer te houden en verkondig ik de meest optimistische scenario’s, maar nu was ik zo van het mooie sportpark in Oldenzaal verdwenen. Een beetje beschaamd liep ik langs de terneergeslagen supporters van Quick ’20 en met een klein glimlachje dankte ik hen voor de geboden gastvrijheid. Meer tekst kwam er niet uit.

De wedstrijd was geen reclame voor het voetbal geweest. Zeker van Dongense zijde viel er niet veel te beleven en tijdens mijn autorit doemden in eerste instantie de meest verschrikkelijke scenario’s op. “Hou daar is mee op van Heteren !” sprak ik mezelf bestraffend toe. “Zo gaat dat weleens in het voetbal, geniet van de drie behaalde punten en houdt er verder over op!” De wijze raad die ik mezelf gaf heb ik de rest van de week meegenomen.

Ik ben dus weer alom positief. VV Dongen doet het inderdaad niet slecht. Zeker gezien de prestaties. Zes keer winst en zes keer verlies in een klasse die met veel sterke teams is bemand mag dat gezien worden als een keurig resultaat. De enige vraag die we wel moeten stellen is: Zijn de jongens weer samen bereid om in Dongen het gras op te eten? Daar ligt mijn positieve hoop.

Als je op de ranglijst kijkt zou daar reden genoeg voor zijn, want de aansluiting met de top ligt binnen handbereik. Daar zal dan wel echt veel energie in gestoken moeten worden. Volgens mij begint het voetbal altijd daar. Arbeid leveren! Verder zullen de vertrouwde patronen moeten terugkeren aangezien daar de basis ligt voor vertrouwen. Dat laatste is heel belangrijk als je zeker weet dat je medespeler jou de bal zal gaan aanspelen.

Het zijn de clichés die voor elk team elke week weer oppoppen, mar het voetbal is nu eenmaal simpel. Als je de bal van het ene shirtje naar het andere zelfde shirtje kan transporteren en dat ook nog eens in een hoog tempo kan doen dan is het fundament voor een goed resultaat gelegd. En ik denk dat VV Dongen dat kan. Dar geloof ik nog stellig in en daarom volg ik ze ook!! Ik zou willen zeggen: Verras ons!

Tegenstander EVV kent een goed seizoen. Ook al begonnen ze met een gelijkspel en een verlies, daarna wisten ze vijf keer achter elkaar te winnen. Die winstpartijen werden allemaal met één doelpunt verschil over de streep getrokken. Waar kennen we dat van? VV Dongen deed vorig seizoen niet anders en waardoor? Energie en vertrouwen, niets anders. De laatste vijf duels presteert EVV wat minder ( één keer winst, twee gelijk en twee verlies) alhoewel het gelijke spel van vorige week tegen het sterke OFC opvallend is. Tijdens een dramatische middag verloor EVV Jeremy Lemmens met een scheen- kuitbeen breuk en moest het vanaf de 65e minuut met tien man zien te rooien, nadat één van de spelers met twee keer geel het veld moest verlaten. Na een 0-1 bij rust wist EVV na 1-1 met tien man toch een voorsprong te nemen. Pas in de absolute slotfase kwam OFC gelijk. (2-2)

EVV is ten opzichte van vorig seizoen niet veel veranderd. Het is een sterk team dat veel fysiek in de strijd gooit. Dat zagen we vorig seizoen in Echt waar VV Dongen met veel power de winst binnensleepte (0-1). Het was een titanenstrijd die werd gewonnen door het team met de meeste inhoud en doorzettingsvermogen. De thuiswedstrijd was tegen het einde van het seizoen en EVV was al uitgespeeld. Zij stonden veilig konden niets meer winnen, waardoor het team zielloos over het veld rende. VV Dongen won met 3-0.

Nu liggen de kaarten anders. Het team van Ron Timmers kampt met blessures en heeft problemen in de breedte van zijn selectie. Toch is elke week weer anders en in de voetballerij kunnen zaken snel kantelen. Hoe het zich gaat ontwikkelen moet u zeker komen meebeleven tijden het Middagje VV Dongen.

Het belofteteam van VV Dongen staat op het punt om de 1e periode te pakken. Met 13 punten uit 5 wedstrijden staat het team van Marc Oomens bovenaan. Hst beloofd een heet ochtend / middagje te worden als VV Dongen 2 om 12.00 uur aantreedt tegen aartsrivaal OJC Rosmalen. Zij zullen uw support hard nodig hebben en ze zullen het enorm waarderen als u deze mega-belangrijke wedstrijd komt bekijken !

Twee mooie affiches op Sportpark de Biezen. Let op !! VV Dongen - EVV Echt begint om 14.00 uur