Dongen O13-1 zet zegereeks voort en voert ranglijst aan
zondag 26 november 2017 - 20:22

Vandaag een streekderby tegen de leeftijdsgenoten uit Made. Deze jongens stonden voor aanvang van de wedstrijd één plaats onder Dongen. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat was goed te zien op het veld. Dongen kreeg de eerste helft de beste kansen, maar verzaakte deze te verzilveren. Beiden ploegen gingen zonder dat er gescoord werd de rust in. Na rust was het Dongen die een vrije trap kreeg in het strafschopgebied van Madese Boys vanwege een onrechtmatige terugspeelbal. Met een droge knal werd de 1-0 op het scorebord gezet. Made antwoord hierop vrijwel direct met een tegen doelpunt en trok daarmee de stand gelijk op 1-1. Het spelbeeld bleef ongewijzigd matig op een enkele individuele actie na. Dit was dan ook de aanleiding voor de 2-1. De tegenstander vergreep zich diep in de tweede helft op ongeoorloofde wijze aan een speler van Dongen, wat een strafschop opleverde. Die werd benut......3-1. Dit was tevens de eindstand van een matige wedstrijd, maar waarmee Dongen in ieder geval de koppositie in de Hoofdklasse pakt.