Eerste competitie verlies veteranen
zondag 26 november 2017 - 20:57

1Verlies veteranen tegen betere tegenstander SSC’55.

Iets meer conditie, een fractie meer voetbalvermogen, wat meedogenlozer, een beetje meer strijd om te winnen. De Dongen veteranen voetbalden niet echt slecht, maar kwamen tegen deze goede tegenstander te kort. Met de 3 – 1 bleven de punten in Sprang Capelle.

Er staan 14 namen op de kamelenlijst voor de veteranenwedstrijd bij en tegen SSC’55. Joan is na enkele maanden terug van een blessure. Cees Brants heeft afgemeld. Sander komt wat later en begint op de bank.
De thuiswedstrijd van het eerste elftal van SSC’55 gaat vanmiddag niet door. De scheidsrechter is geblesseerd. Dat betekent dat onze wedstrijd op het hoofdveld gespeeld kan worden. Het hoofdveld beschikt over grote, en zelfs roterende, reclameborden. Het veld is door de regenval echter ‘zwaar’, en het voldoet aan de maximale afmetingen van de KNVB. Voorwaar, niet alleen maar omstandigheden in het voordeel van de kamelen.

SSC’55 lijkt vandaag aardig compleet en heeft dan een goede veteranenploeg. Voetballend, conditioneel en qua onverzettelijkheid. Jeroen heeft slidings moeten maken om zijn tegenstander het scoren te beletten. Frank en George hebben gebikkeld om het middenveld bezet te houden. Wiljan heeft meer gerend dan in de afgelopen maanden bij elkaar. Invaller Sander heeft lijf aan lijf gevechten gehad met zijn directe tegenstander. En Ed rammelde 99% de vijandige inzetten uit het doel. Het mocht niet baten, SSC’55 wint.

In de wedstrijd valt na enkele minuten de eerste tegentreffer waarbij onze grensrechter aardig in de steek gelaten werd bij zijn buitenspel vlagsignaal. Later valt de gelijkmaker als Frank een uittrap van de keeper onderschept en Wiljan laat scoren. De rechterflank wordt in die periode nauwelijks bespeeld. De huisdieren van de buren zijn er als de kippen bij om op het veld een graantje mee te pikken (zie foto). In de tweede helft een scrimmage voor het doel van Ed die eindigt in 2 – 1. En tenslotte een hoge voorzet die op de doellijn wordt binnengekopt 3 - 1.

Dus met lege handen terug naar huis. Hoewel, de gewonnen grote levensmiddelenmand gaat als troostprijs wel mee naar Dongen.

JanB