Winst JO15-4 na thriller
woensdag 29 november 2017 - 13:51

Op een zaterdag waar we maar liefst vijf spelers moesten missen door blessures en andere omstandigheden traden we aan tegen de nummer drie van de competitie. Door de gelijke spelen van de afgelopen weken, waarin we meer verdienden, waren we gebrand om vandaag een goed resultaat te halen.

Na een chaotische warming-up begonnen we erg slap aan de wedstrijd. We gingen duels uit de weg en lieten het spel aan Dussense Boys JO15-1, wat op het hobbelige veld beter uit de voeten kwam dan wij. Dit resulteerde al snel in grote kansen voor de tegenstander. Waar Max ons een paar keer nog kon redden, viel in de veertiende minuut dan toch de goal voor de thuisploeg. Na een goed lopende aanval wist de linksbuiten met een heerlijke volley de 1-0 binnen te schieten. Na de goal leken we wakker geschrokken. Dit resulteerde nog niet in oogstrelend voetbal, maar door duels te winnen en hard te werken kregen wij ook enkele kansjes via Amin, Tolga en Rick. De eerst golfde hierbij op en neer, waarbij echte grote kansen voor beide ploegen uitbleven.

In de rust waren de spelers ontevreden over het vertoonde spel, waarop we afspraken om in de tweede helft simpel te gaan voetballen. We kwamen goed de kleedkamer uit en hadden de overhand op het veld. Het was daarom enorm balen dat de 2-0 voor de thuisploeg viel na een goed uitgevoerde counter. Toch gingen de koppies niet hangen en bleven we goed voetbal vertonen. Hiervoor werden we in de 45e minuut beloond, waarbij Koen na een klutsbal op de lijn de bal binnen kon hakken. Dongen rook bloed en door een sterk middenveld met Koen, Kubilay, Floris en Vince creƫerden we steeds meer kansen. Zo waren er gevaarlijke vrije trappen van Koen en Amin die helaas geen doel troffen. Wel maakte Tolga na een goede onderschepping op het middenveld de 2-2 door de bal tussen twee verdedigers in langs de keeper te tikken. Dongen bleef druk zetten en Koen maakte de 2-3 nadat Rick na een lange rush over de rechterkant een perfecte voorzet afleverde. Twee minuten later werd het zelfs 2-4 toen Vince hard inschoot, zijn schot werd echter op de lijn geblokt, waarna Koen de 2-4 met een lob binnen kon schieten. Toch werd de wedstrijd vijf minute voor tijd weer enorm spannend. De zeer partijdige scheidsrechter gaf een vrije trap voor de thuisploeg op de rand van de 16. Deze werd hard binnen geschoten, waarna de druk op het doel vol aanhield. Dankzij een enorm goede wedstrijd van onze verdedigers Koen S, Bas, Josse, Kim en doelman Max bleven we ook in de laatste minuten standhouden. De scheidsrechter leek echter door te laten voetballen tot de gelijkmaker. Gelukkig was daar diep in de blessuretijd Floris die na een geweldige individuele actie tekende voor de 3-5, waarna de scheidsrechter besloot de wedstrijd af te fluiten.

Een prestatie van formaat van het team, dat ondanks de vele afmeldingen enorm hard heeft gevochten om de drie punten mee naar Dongen te nemen. Klasse wedstrijd en gefeliciteerd met de eerste driepunter in een uitwedstrijd!

Dn trainert