Voorbeschouwing Jong de Graafschap – VV Dongen
donderdag 30 november 2017 - 12:26

Nog geen drie weken geleden was iedereen en alles dat een VV Dongen hart heeft in mineur of in zak en as. Het woord crisis werd al voorzichtig in de mond genomen. De pessimisten zagen hun kans schoon en veroverden de publieke opinie. Langzamerhand zou het bolwerk VV Dongen ineenstorten. De messen werden geslepen, maar nog voordat het tot een machtsovername kwam won VV Dongen twee achter elkaar en konden de azijndrinkers terug in het hok en zagen we weer vrolijke gezichten op Sportpark de Biezen. Nog drie wedstrijden tot aan de winterstop met als eerste ontmoeting het treffen met Jong de Graafschap. Het duel wordt gespeeld op het terrein van DZC ’68 (Sportweg 6 Doetinchem) Aanvang 14.30 uur

Door Frank van Heteren

Afgelopen zondag zag trainer Ron Timmers lichtpunten in het spel van zijn mannen. Het was nog niet helemaal zoals hij zou willen zien, maar er werd al  een duidelijke progressie getoond t.o.v. de eerdere wedstrijden. De gedeelde vierde positie (13-21) samen met JVC Cuijk, OJC Rosmalen en EVV is het gevolg van maar liefst zeven overwinningen. Daar staan zes nederlagen tegenover. Geen een gelijkspel. VV Dongen laat zien dat slechts winnen wat oplevert op de ranglijst. Na UNA, Jong Vitesse en Quick zijn de Dongenaren het team met de meeste overwinningen. Ik vind het ook hoor: aan een gelijkspel heb je niets. ‘De dood of de gladiolen’ zou mijn vader gezegd hebben.

Dat betekent voor de toeschouwer dat een wedstrijd van VV Dongen alle kanten kan opgaan. Gelukkig behoren de excessieve monster uitslagen tot het verleden. VV Dongen hield twee keer de nul en men zag dat de organisatie in de verdediging op orde was. Belangrijke rol is weggelegd voor Luuk Hultermans. Na het tijdelijke wegvallen van Giovanni Henskens heeft hij de leidersrol op zich genomen en doet dat met verve. Voetbal begint met een goede organisatie en daarna kan er gebouwd worden aan de ‘zekerheden’.

Hopelijk kan VV Dongen het ingezette pad nu voortzetten. In ieder geval straalde de ploeg weer wat meer zelfvertrouwen uit. Zondag gaan de mannen weer een lange busrit maken. Dan wordt Doetinchem aangedaan. Daar staan de jongelingen van de Graafschap te wachten. De beloften van de Superboeren doen het net als vorig seizoen nog niet zo goed. Slechts één overwinning (HBS), vier gelijke spelen en acht nederlagen zijn de schamele resultaten tot nu toe. Vorig seizoen verloor VV Dongen de uitwedstrijd in de absolute slotminuten, nadat ze in de tweede helft met tien man een voorsprong wisten te nemen. De twee doelpunten van Jong de Graafschap werden in de laatste vijf minuten van het duel gemaakt. Een aantal maanden later won VV Dongen. De 3-2 overwinning kwam niet gemakkelijk, maar was uiteindelijk dik verdiend. Wat opviel tijdens de wedstrijd in Dongen was dat de jonge gasten beter waren geworden, er zeer fit uitzagen en dat er met hoog combinatiespel het doel van VV Dongen werd bestookt.

Maar Jong de Graafschap is geen Jong Vitesse echter de huidige ranglijstpositie is vreemd gezien de ervaring die het team vorig jaar op deed in de 3e Divisie. Afgelopen editie van de 3e Divisie zag je Jong de Graafschap grote stappen maken en het team ontworstelde zich uit de onderste regionen. Voetballen kunnen ze zeker !

Voor degenen die met de supporters- spelersbus willen meerijden moeten vroeg opstaan. Tussen 10.30 uur en 10.45 uur vertrekt de bus vanaf de kantine. Ben op tijd !