Dongen JO17-1 verslaat MOC'17
zondag 3 december 2017 - 13:19

5Zaterdag 02 december – De belangrijke uitwedstrijd tegen MOC’17 uit Bergen op Zoom op het programma. Het aanvangstijdstip is door de gastheren vervroegd naar 11.15 uur. Dat betekent dat het verzameltijdstip van 9.00 uur doet terugdenken aan de E en F-jes tijd. En met een temperatuur van rond het vriespunt is warme kleding het devies deze ochtend. MOC’17 staat 1 puntje boven ons en dat betekent op voorhand een spannend onderling duel. Na de zeperd tegen IFC, het ging in de 2de helft volkomen mis, is er sprake van revanche gevoelens. De vriendschappelijke wedstrijd tegen Rijen werd dan wel met 1- 4 gewonnen, maar was geen echte graadmeter. Dus op naar het echte werk.

De eerste balcontacten komen van de zijde van Dongen. Onze balvaardige jongeling uit ’s-Gravenmoer is op nr. 10 geposteerd. Zijn schot in de 3de minuut belandt in de handen van de MOC keeper. Ook de eerste corners zijn voor de geel-blauwen. En dan in de 9de minuut kan een speler van de thuisploeg rand zestien vrij uithalen en hij schiet met uiterste precisie binnenkant paal binnen, keeper kansloos (1 – 0).
Ondanks deze tegenslag gaat Dongen JO17-1 door met het zoeken naar gaatjes in de verdediging van MOC. De thuisploeg speelt massaal achter de bal, dus er is weinig ruimte. Dongen sticht vooral gevaar over de rechterflank, waar met regelmaat op snelheid de achterlijn wordt gehaald. In de 19de minuut krijgt Dongen loon naar werken. Een vrije trap op links wordt in eerste instantie weggewerkt, maar de opnieuw ingebrachte bal wordt prima ingekopt door onze rechtsback (1 – 1).
In de daarop volgende minuten blijft Dongen de MOC keeper testen, maar deze verricht meerdere goede reddingen. In de 22ste minuut wordt hij ook geholpen door de lat. Na 26 minuten raakt onze nr. 10 de bal met het puntje van zijn schoen. De bal bereikt onze spits die op snelheid de verdedigers achter zich laat en de bal onder de uitkomende keeper door tikt (1 – 2). Vervolgens golft het spel op en neer en blijken de ploegen aan elkaar gewaagd. In de 36ste minuut een vrije trap vanaf links voor MOC’17. De bal schiet door en een vrijstaande MOC speler bij de 2de paal tikt vrij in (2 – 2). Net voor rust nog een kansje voor Dongen, na goed voorbereidend werk van onze nr. 10, de bal wordt door de MOC keeper tot corner verwerkt. Die levert niets op (Rust).

In de rust zoeken de verkleumde supporters de behagelijke kantine op. Een ieder is gelijk in zijn/haar oordeel; de wedstrijd kan nog alle kanten op. De laatste linie van MOC’17 is niet het meest solide onderdeel van de ploeg. Zeker in het laatste deel van de wedstrijd, als er meer ruimte tussen de linies komt, liggen daar kansen. Na 15 minuten moet een ieder de koude weer trotseren. Later zal blijken dat de vele Dongen supporters de weersomstandigheden minder voelen door de hartverwarmende inzet van hun JO17-1.

Al in de 41ste minuut moet de MOC keeper handelend optreden. De thee is nog niet doorgeslikt of de 2 – 3 staat op het scorebord. Een prachtige goal van onze nr. 10. Hij schiet de bal met veel gevoel van buiten de zestien in de bovenhoek. De jongens van MOC mopperen wat tegen elkaar. Immers 2 minuten na de rust blijkt de concentratie nog niet op niveau. Eén van onze aanvallers pakt een gele kaart, waarmee aangegeven is dat de mouwen zijn opgestroopt en Dongen er vol voor wil gaan.
In de 52ste minuut krijgt Dongen 3x de kans van dichtbij om de voorsprong te vergroten, maar de keeper van MOC wil niet capituleren. Ook onze keeper redt prima in de 56ste minuut in een 1 op 1 situatie. En daarmee behoudt de JO17-1 de voorsprong.
Tot een kwartier voor tijd kan de wedstrijd nog 2 kanten op. In de 76ste minuut krijgt onze smaakmaker uit ’s-Gravenmoer het op zijn heupen. Hij soleert langs de MOC verdedigers en schiet de bal in de uiterste hoek (2 – 4). De thuisploeg heeft deze tegenslag nog amper verwerkt of onze Turkse middenvelder schiet prachtig in en tekent voor de beslissende goal (2 – 5). Dongen laat deze tweede helft zien dat kwaliteit en efficiency prima te combineren zijn. Na de Dongen goals volgt een wat rommelig slot. De verdediging geeft weinig weg en blijft de bal achterin goed rondspelen. En als het gevaarlijk dreigt te worden, wordt het spel getemporiseerd en verdwijnt de bal geregeld over de zijlijn. MOC komt niet meer in haar spel en de minuten verstrijken op het scorebord.

Jongens, jullie inzet en het behaalde resultaat maakte het zeker de moeite waard om vroeg op te staan en af te reizen naar Bergen op Zoom. Jullie manifesteren je prima in de middenmoot. De trainer is erin geslaagd een collectief te smeden, dat bereid is hard voor elkaar te werken. Volgende week tegen RBC een goed resultaat neerzetten en we kijken met zeer goed gevoel terug op de eerste helft van de competitie. Jullie supporters zijn weer van de partij !