Jong de Graafschap countert VV Dongen naar een nederlaag
maandag 4 december 2017 - 12:37

VV Dongen krijgt met 4-1 op de broek

Een kans voor open doel, een gesmoorde inglijder op de lijn, een vrije kopbal die hoog over vliegt, een bal die op één meter voor open doel tegen de keeper wordt geschoten. Zomaar een opsomming van een aantal kansen die er voor VV Dongen niet ingingen. Desalniettemin was er ook verdedigend van alles aan te merken op de ploeg van Timmers. Tot twee keer liet de ploeg zich simpel uit counteren en evenzoveel keren scoorde het jeugdteam van de Graafschap. Het werd de zoveelste bittere pil voor VV Dongen die wederom geslikt werd met veel tegendoelpunten. Zondag 10 december speelt VV Dongen op Sportpark de biezen tegen HBS. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur

Door Frank van Heteren

De 4-1 nederlaag sloeg in als een bom. VV Dongen won de laatste twee competitiewedstrijden en zou aan het voorlaatst geplaatste Jong de Graafschap geen kind hebben. Dat dacht men. Jong de Graafschap had slechts één keer gewonnen. Het feit dat VV Dongen pas na 11 minuten voor het eerst voor het doel van de keeper verscheen zegt genoeg over instelling op het veld. Jong de Graafschap combineerde in de beginfase de Dongenaren van de mat. Met fris en fruitig voetbal werd meerdere keren de achterlijn behaald en zag keeper Zielschot zich genoodzaakt om meedogenloos op te treden wanneer er weer een Superboertje voor zijn goal verscheen. Zielschot viel niets te verwijten. VV Dongen liet het liggen op de zijkanten.

Bij het eerste doelpunt van de Graafschap zette Jan Gerrits een sliding te laat in waardoor zijn tegenstander op volle snelheid een pass richting de tweede paal verzond. Andreas Dusink rondde keurig af (1-0 in de 13e minuut). VV Dongen leek wakker geschud. Vanaf de 15e minuut tot aan de rust kregen de geel- blauwen voldoende kansen om de gelijkmaker te produceren en hadden het betere van het spel. Toch lag een counter van de Graafschap continue op de loer.

Na rust werd de aanvalsdrift beloond met een doelpunt van Tom Kolkert. Een messcherpe corner werd door hem goed binnen gekopt (1-1 in de 57e minuut). Het leek erop dat VV Dongen ging doorzetten. De Graafschap kwam er niet meer uit en het was wachten op een tweede doelpunt. Die kwam er, maar dan aan de andere kant. Balverlies op het middenveld werd door de Graafschap afgestraft met een snelle omschakeling waar de rechtsbuiten pijlsnel werd gevonden. De strakke voorzet van Versteeg werd door Dusink met de tip van zijn tenen binnen gewerkt bij de eerste paal. Het leek op een eigen doelpunt van Luuk Hultermans, maar de spits was uiteindelijk verantwoordelijk voor de domper. (2-1 in de 64e minuut).

VV Dongen kon weer opnieuw beginnen en vergat daarbij het verdedigende aspect. De Graafschap wachtte geduldig af en wist dat er wel weer een kans zou komen. Elf minuten na de 2-1 werd het duel beslist door Burgzorg. In deze situatie liet de verdediging van VV Dongen zich simpel uitspelen en was het vechten tegen de bierkaai. (3-1 in de 75e minuut). Toen in de laatste minuut Paul van Zon  de bal zomaar in de voeten van een speler van de Graafschap speelde was het helemaal klaar. Leidsman zorgde voor de 4-1 en de scheidsrechter floot direct af.

VV Dongen houdt gelijke tred met zichzelf. Zeven overwinningen en zeven nederlagen en staat met 21 punten in de middenmoot. Aanstaande zondag 10 december komt HBS op bezoek. Zij verloren afgelopen weekend met 0-1 van koploper UNA en staan met 10 punten op de 16e positie. Aanvang 14.00 uur (!)

13.  1-0 Dusink

57.  1-1 Kolkert

64.  2-1 Dusink

75.  3-1 Burgzorg