JO17-1 maatje te groot voor RBC
maandag 11 december 2017 - 22:19

17Zaterdag 09 december – Na de geweldige opsteker tegen MOC’17 staat de wedstrijd tegen het ooit zo roemruchte RBC uit Roosendaal op het programma. Voor de verandering wordt de wedstrijd op het kunstgras afgewerkt. Het is slechts een paar graden boven nul hetgeen uw verslaggever merkt bij het schrijven. Langs de zijkant staat een trouwe schare aan supporters, die de koude trotseert. Het team is compleet en dat betekent dat de reservebank met 5 fitte krachten goed is gevuld.

De eerste tien minuten zijn voor RBC. Er wordt snel gecombineerd en Dongen geeft teveel ruimte weg. En daardoor zien de oranje-hemden kans om een aantal maal de zestien te bereiken. In de 10de minuut een eerste vrije trap van Dongen JO17-1 maar die levert niets op. In de 12de minuut een schot van onze voorwaartsen die langs de buitenkant paal wordt gekruld. Een paar minuten later suist een schot van RBC over de Dongen goal. In de 21ste minuut een prima aanval van de geel-blauwen, het eindschot spat echter op de lat uitéén.
Dan in de 23ste minuut een snelle Dongen aanval over de linkerflank, de bal wordt mee de zestien ingenomen, maar de speler wordt onreglementair gevloerd, penalty. Deze strafschop wordt onberispelijk ingeschoten door onze tuinderszoon, 1 – 0. Vervolgens probeert RBC het tij te keren en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Echter, net als tegen MOC’17 scoort onze kracht uit ’s-Gravenmoer ook vandaag. Na een mooie uitspeelactie schiet hij de bal in de korte hoek, 2 – 0.
De verdediging van Dongen staat als een huis en geeft weinig kansen weg deze middag. Elke diepe bal wordt geneutraliseerd, aanvallers op inzet en snelheid afgetroefd. Daarnaast vindt het opbouwen, startend bij de keeper, beheerst en met overzicht plaats. In de 39ste minuut draait onze nr. 10 goed weg van zijn man, waarna onze Turkse baldribbelaar de bal beheerst langs de RBC keeper schiet, 3 – 0. (Rust).

Bij aanvang van de 2de helft zet Dongen gelijk druk. En met de wind in de rug wordt RBC op eigen helft teruggedrongen. En eigenlijk is de tweede helft maar een formaliteit, want dit RBC is niet in staat de achterstand goed te maken. Toch is de tweede helft stevig te noemen en trekt de scheidsrechter van dienst aan aantal gele kaarten. In de 50ste minuut een aanval uit het boekje van Dongen over rechts. De bal verdwijnt ook in de touwen, maar er is gevlagd voor buitenspel. Er komen 3 verse krachten in aan Dongen zijde. Zij maken het mogelijk om de druk op de tegenstander hoog te houden. In de 57ste minuut een vrije trap, rand zestien, onze tuinderszoon achter de bal. Hij doorklieft met een hard schot de RBC muur, keeper kansloos, 4 – 0. In de 60ste minuut nog een 2-tal wissels aan Dongen zijde. En dan in de 67ste minuut enig tumult op het veld ten gevolge van een vlammende sliding van onze centrale verdediger uit Tilburg. Deze was gericht op de bal, maar de verzorger van RBC lijkt wat geïrriteerd. En wil op verzoek van de scheidsrechter het veld niet verlaten. De scheidsrechter besluit vervolgens zelf richting de kleedkamer te gaan, maar nog voor het verlaten van het veld wordt deze kwestie uitgepraat.
De laatste 10 minuten leveren nog een vrije trap en enkele corners op, maar een ieder verlangt naar de warme kleedkamer. En na 80 minuten vertrekken beide ploegen richting de douches.

Jongens, jullie trokken de stijgende lijn van de achterliggende periode goed door. En daarmee is de eerste competitiehelft in stijl afgerond. Elftalleider Rens trakteerde jullie na de wedstrijd op een flinke schaal friet. En de ouders dronken er één om de overwinning te vieren. De winterstop van 2 maanden breekt aan, maar ongetwijfeld gaan jullie trachten goed fit te blijven. Geniet van de feestdagen en namens alle supporters dank ik jullie hartelijk voor de geweldige inzet. Ga zo door in de tweede competitiehelft !