Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Ron Timmers vertrekt bij Dongen
maandag 18 december 2017 - 09:33

1

Na afloop van de gewonnen wedstrijd De Meern-Dongen (0-4) heeft trainer Ron Timmers zijn spelersgroep medegedeeld dat hij aan het eind van het seizoen VV Dongen verlaat.

Timmers is sinds 2013 hoofdtrainer van de Brabantse Derde Divisionist en behaalde grote successen met ‘de Kanaries’. In zijn eerste seizoen in de Hoofdklasse werd de nacompetitie behaald maar was MSC uit Emmen over twee wedstrijden te sterk om promotie naar de toenmalige Topklasse af te dwingen. In het seizoen 2015/2016 werd Dongen onder leiding van Timmers glansrijk kampioen en promoveerde naar de nieuwe Derde Divisie waar het in het eerste jaar tot verbazing van alles en iedereen een bijzonder knappe derde plaats bereikte en in de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie door FC Lisse werd uitgeschakeld. Evenals het seizoen daarvoor wist Dongen dat jaar de Provincie Brabant Cup te winnen. Opmerkelijk is dat deze mooie prestaties werden geleverd met gemiddeld zo’n negen ‘eigen’, Dongense jongens in het basiselftal.

Timmers: “Ik ben er trots op om leiding te hebben gegeven aan de voetbalprestaties van een prachtige club. De afgelopen jaren hebben we bijna alles gewonnen wat er te winnen viel. Periodetitels, Provincie Brabant Cup en natuurlijk het kampioenschap van de Hoofdklasse. Ik werd 2x uitgeroepen tot beste trainer van Zuid 1 en 2x genomineerd als beste amateurtrainer van Nederland. We hebben met z’n allen VV Dongen gemaakt tot de club die het nu is. Prestaties die samengaan met gezelligheid en binding met de club en het dorp”.

Toch komt er na vijf jaar een einde aan de samenwerking tussen Timmers en VV Dongen.
Timmers: “Ik heb vijf jaar lang met nagenoeg dezelfde spelers gewerkt om ze zowel individueel als als team te verbeteren. Dat is gelukt. Ik heb echter het idee dat er nu weinig progressie meer geboekt wordt en dat een nieuw gezicht voor de groep dit wellicht wel voor elkaar kan krijgen”.

Dongen neemt met gemengde gevoelens afscheid van Timmers.
Voorzitter Technische Commissie Ton Jansens: “ Enerzijds kwamen we samen met Ron tot dezelfde conclusies, anderzijds nemen we afscheid van een prima trainer en een fantastisch mens, die voor iedereen aandacht had ook als het een keer niet over voetbal ging”.

Met Timmers vertrekt ook zijn rechterhand, assistent-trainer Peter van Vugt en Dongen moet dus op zoek naar een nieuwe technische staf. Overigens heeft teammanager Hans Kuijsters aangegeven volgend seizoen wel bij Dongen 1 betrokken te blijven.

We wensen Ron en Peter voor de 2e seizoenshelft, en daarna voor de toekomst, alle succes toe, zowel binnen als buiten het voetbal.