Veteranen in tweede helft voorbij ONI
zondag 14 januari 2018 - 21:20

Uiteindelijk een ruime winst voor de Kamelen bij ONI.

Een ruime winst bij ONI, 1 -5 in de eerste competitiewedstrijd van 2018. Dat was zo niet verwacht. In de eerste helft zag het er ook niet naar uit. In de tweede helft voetballen de kamelen gedisciplineerd, en lopen counterend uit naar de genoemde eindstand.

Ja, eerst weer de cijfers over het de aantallen spelers. Veertien voetballers dit keer, waaruit trainer/manager Cees Vos zijn elf basisspelers selecteert. De afwezigen zijn op wintersport of geblesseerd. Kamelen hebben vooral last van nek en rug. Dan de omstandigheden: lekker voetbalweer in deze januarimaand en een fijn, maar groot, hoofdveld. Tenslotte de penaltybokaal: Dongen schiet ze alle vijf binnen, en ONI maakt ze daarna ook alle vijf. Dat belooft wat.

De eerste helft is gelijk opgaand, met voor beide doelen wat speldenprikken. Na pakweg 15 minuten krijgt Sander wat ruimte en na een mooie solo maakt ie het eerste doelpunt. ONI laat het er niet bij zitten en gaat energiek voor de gelijkmaker. Bij een counter veroorzaakt een verdedigende kameel een penalty, en deze wordt (alweer) binnengeschoten. Ruststand 1 – 1.

In de rust wat wissels bij Dongen, en de opdracht om op de posities te blijven en gedisciplineerd te voetballen. Dat lukt aardig en ONI komt in die periode niet voor het doel van keeper Ed. Bij balbezit laat Dongen mooie dingen zien, en soms lijkt het dat Wiljan en Frank al jaren samen voetballen. Brett en Sander komen helemaal tot hun recht en het is laatstgenoemde die 1 -2 scoort. ONI gaat op zoek naar de aansluitingstreffer, maar geeft daardoor veel ruimte weg. Brett en Sander maken er gebruik van en counterend schiet Sander de 1 – 3 binnen. Even later ook de 1 – 4. ONI is dan al geknakt en de kamelen spelen de wedstrijd uit. De scheidsrechter geeft Dongen aan het eind van de wedstrijd ‘gemakkelijk’ nog een penalty. Sander gaat achter de bal staan en schiet onberispelijk binnen. Alle penalty’s zijn vandaag gemaakt, maar belangrijker is dat de kamelen deze wedstrijd met 1- 5 winnen.

Na afloop worden in de traditionele ONI loterij nog wat vleespakketten van Marco gewonnen. Alles bij elkaar een hele mooie middag en op naar de topper van volgende week: thuis tegen NEO’25.

JanB