Voorbeschouwing OJC Rosmalen – VV Dongen
vrijdag 19 januari 2018 - 17:35

Na de ‘slechtste wedstrijd sinds tijden’ van vorige week kan het team van Ron Timmers uitgaan op revanche. Om 14.00 uur begint in Rosmalen het duel tegen OJC. Deze Brabantse Derby kan de geelblauwe formatie aangrijpen om het verbleekte blazoen een  beetje op te poetsen. Gezien de huidige vorm zal dat een hele klus worden want OJC is in the winning mood en heeft nog een appeltje met VV Dongen te schillen na de 4-0 nederlaag eerder dit seizoen op Sportpark de Biezen.

Door Frank van Heteren

Na seizoenen vol succes en mooi voetbal moeten we helaas contesteren dat VV Dongen is vervallen tot een doodgewone middenmoter. Daar waar de toeschouwers nog geen paar maanden geleden met een euforisch gevoel een biertje pakten na weer een prachtige wedstrijd moeten ze het nu doen met een pilsje die hen helpt om het verdriet zo snel mogelijk weg te spoelen. Als dan de trainer ook nog eens roept dat hij wellicht het slechtste Dongen sinds tijden heeft gezien dan moeten we ons wel ernstig zorgen gaan maken over de rest van het seizoen.

Na de wedstrijd van vorige week probeerde Timmers het pessimisme nog wat te temperen door te zeggen dat elke wedstrijd op zichzelf staat. Zou ik overigens ook doen als trainer, want inderdaad, VV Dongen is zo wisselvallig als het weer van de laatste weken. Het kan werkelijk alle kanten op, maar met de laatste wedstrijden in het achterhoofd beginnen bij mij althans allerlei doemscenario’s de revue te passeren. Niet om u mee te nemen in mijn dip, maar meer omdat ik zie en merk dat het team zijn collectieve gemeenschappelijke strijdlust is kwijtgeraakt. Alsof de puf er een beetje uit is. Ik zou het niet opschrijven als het niet waar was, maar als dragende spelers niet meer hun normale niveau kunnen halen en ze nemen elkaar niet op sleeptouw dan blijft er nog maar weinig over om optimistisch over te zijn.

Hopelijk denken de spelers daar anders over. Het zou prachtig zijn, maar een onderliggend gezwel rot door als er geen goede kuur voor is. En naar mijn mening ligt daar het probleem van de laatste weken. Ik kan mijn vinger er niet opleggen, zeg maar onderbuikgevoel. Nogmaals, ik hoop dat ik hartstikke ongelijk heb en dat ze me straks helemaal uitlachen. Maakt mij niet als er maar weer een vleugje terugkomt van die alom geprezen strijdlust, zodat we na de wedstrijd met verhoogde hartslag de overwinning kunnen vieren met een overheerlijk pilske !! Dat zou geweldig zijn!

Gelukkig voor de selectie zijn de twee geblesseerde centrumverdedigers Mitchel van der Stappen en Giovanni Henskens over een aantal weken weer inzetbaar. Eerst zullen ze hun minuten moeten gaan maken om weer wedstrijdfit te worden, maar het blijft goed nieuws. Het zou het een en ander weer op de rit kunnen krijgen maar vooralsnog moeten de heren het doen die al weken het vertrouwen van de trainersstaf krijgen. Kijken of dat zondag aanstaande gebeurt.

De wedstrijd begint om 14.00 uur en voor degenen die met de bus mee willen rijden moeten om 11.45 uur in de kantine zijn. De bus vertrekt om 12.00 uur