14.30 uur Heet Middagje VV Dongen: te gast Westlandia
donderdag 25 januari 2018 - 14:35

1

Voorbeschouwing VV Dongen – Westlandia

De derde wedstrijd na de winterstop voor VV Dongen is een interessante. Westlandia komt naar Dongen om het op te nemen tegen de Kanaries. Westlandia staat op de 12e plaats met 21 punten uit 17 en VV Dongen is opgeklommen naar de 8e plaats en heeft 25 punten. Met een ongelooflijke lange middenmoot is het voor beide teams belangrijk om aansluiting te houden bij de top 5 van de ranglijst. VV Dongen incasseerde afgelopen zondag haar eerste gelijkspel en Westlandia deed hetzelfde en speelde met 2-2 gelijk in de Derby tegen Quick. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur !

Door Frank van Heteren

Toen VV Dongen begin oktober de punten uit Naaldwijk meenam betekende dat de vierde nederlaag op rij voor de ploeg van Edwin Grunholz. Er zouden nog drie nederlagen achteraan komen en Westlandia stond troosteloos onderaan. Na het duel tegen VV Dongen sprak Grunholz met de pers en zei dat het wel goed zou komen als zijn team zou blijven luisteren.

Die ommekeer kwam er. Zo tegen het einde van oktober begin november draaide de wind in de goede richting voor de groen witte formatie. Met twee gelijke spelen en vijf overwinningen vocht e ploeg zich uit de kelder van de 3e Divisie. Maar direct in de eerste wedstrijd na de winterstop ging het weer helemaal fout. HBS kwam met ex-prof Ruben Schaken naar sportpark de Hoge Bomen en mede dankzij twee doelpunten en één assist van Schaken verpletterde HBS de Westlanders met 0-4. Grunholz liet geen spaan heel van zijn team en uitte dezelfde bewoordingen als Timmers deed na de verloren partij tegen HSC ’21; “Slecht, heel slecht!”

Dat had zijn effect op de ploeg, want vorige week stond er weer een Derby op het programma voor de Naaldwijkers. Debutant Quick uit Den Haag kwam op bezoek en beide teams leverden een mooi schouwspel af aan de supporters. Westlandia hield gelijke tred met Quick en had de drie punten tot aan de blessuretijd in the pocket. Maar in extremis ging het toch mis en moest Westlandia tevreden zijn met het behaalde punt. (2-2)

Westlandia en VV Dongen waren vorig seizoen allebei debutant en speelden tot aan het einde van het seizoen in de top 3. ASV De Dijk stak er met kop en schouders bovenuit zoals nu UNA doet. Er is al menig woord over geschreven, maar hoe is het mogelijk dat teams die vorig seizoen zoveel punten bij elkaar verzamelden nu opeens middelmatig presteren? Beide ploegen verschillen niet zoveel als die van vorig jaar. Daar kunnen we het nog lang over hebben maar het gegeven licht daar.

Westlandia is een voetballend sterke ploeg. Jeroen Spruijt is een van de aanjagers. Wellicht daarom is hij in de belangstelling komen te staan van Rijnsburgse Boys. Vanaf volgend seizoen speelt Spruijt in Rijnsburg. Een mooie erkenning voor deze goede voetballer. Ook zag ik in de samenvatting van de wedstrijd tegen Quick een jong talent het beeld inschieten. JO-19 speler van Meel maakte indruk op het middenveld en speelde onbevangen. De opvolger van Spruijt staat dus al klaar.

VV Dongen herstelde zich afgelopen week. De 1-1 uit bij OJC was een prima resultaat. Vooral de terugkeer van de strijdlust was voor veel supporters een verademing. Ook voor de spelers zelf, want in hun achterhoofd weten ze dat voetballen op dit niveau meer vraagt dan alleen een stukje techniek. Geien de wisselvalligheid is het maar de vraag of VV Dongen de ingezette lijn kan doorzetten.

Voor antwoorden bent u van harte welkom op Sportpark de Biezen.  Aanvang is 14.30 uur.