Winnaars en een jubilaris bij kaartavond veteranen
zondag 28 januari 2018 - 13:14

3Veteranen hadden weer een druk bezet kaartevenement.

Ja, wat is dat toch? De meesten ‘rikken of jokeren’ bijna nooit. Maar als er dan het concours van de veteranen is, zijn er ineens 47 deelnemers. Het was een leuke avond, waar door VV Dongen ook een jubilaris in het zonnetje is gezet.

Veteranen, hoofdbestuursleden en kamelensponsoren, die met hun partners de laatste vrijdag van januari reserveren om naar de kantine af te reizen. Leeftijden variërend van rond de veertig tot ongeveer het dubbele. Tien tafels waarop energiek het rikken gespeeld wordt. Twee tafels met fanatieke jokeraars. Drankjes en hapjes zijn goed verzorgd. Volop mogelijkheid om tussendoor effe bij te praten. Een beperkte prijzentafel, maar voor de winnaars vooral applaus en veel kamelenroem.
Er gaat wat voorbereiding aan vooraf, maar dan heb je ook wat. Nogmaals dank Peter, Mieke, Toon B (2x), Helmi, Carmen, Jan, en anderen.

Het was niet toevallig dat dit keer ook Cees Oomens bij zijn generatiegenoten aan tafel zat. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van onze vereniging kon ie niet van de partij zijn om stil te staan bij zijn 60 jarig lidmaatschap. Dat is deze avond ingehaald en voorzitster Angela Jansens heeft daarvoor het woord genomen. Samen met de jubilaris neemt ze, weliswaar in vogelvlucht, zijn voetbalactiviteiten van 60 jaar door. Opvallend daarbij dat Cees nog C1-leider was van destijds talent Henk Jansens. Een mooie voetballevensloop die gevolgd wordt door de bijbehorende speld, bloemen en kussen van Angela. Dank Cees.

Dan weer terug naar het kaarten. Opvallend was dat de ene tafel bij het jokeren veel meer punten had dan de andere tafel. Sherlock Vos heeft achteraf onderzoek gedaan en kwam tot conclusie dat in hun stokken de harten drie en klaveren 10 ontbraken. Ja, dat verklaart een heleboel.

Wellicht heeft Henry daardoor de eerste prijs bij het jokeren gewonnen. Jeroen deed dat heel knap bij het rikken. Jacq kreeg een eervolle poedelprijsvermelding. Het was een leuke avond.

JanB