Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Moustafa Mohammad schrijft geschiedenis
maandag 29 januari 2018 - 14:21

7

Zes doelpunten tegen Westlandia

VV Dongen heeft vanaf afgelopen zondag de speler in huis die voor het eerst in de geschiedenis van het bestaan van de Divisies zes doelpunten in één duel maakte. De naam: Moustafa Mohammad. In de zomer overgekomen van Baronie met als doel om zoveel mogelijk ervaring op te doen op het hoogste amateurniveau. De 20-jarige Bredanaar kwam afgelopen zondag helemaal los en produceerde twee loepzuivere hattricks. Normaal gesproken zou hij dus twee wedstrijdballen moeten krijgen. De jongeling zelf was nuchter in zijn commentaar : “Het zat een keer mee. Ik doe mijn best!” De 6-2 overwinning op Westlandia was tevens de grootste van dit seizoen voor VV Dongen, waarmee het de top 5 in zicht krijgt. Aanstaande zondag 4 februari speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen tegen koploper UNA uit Veldhoven. Aanvang van dit Brabants onderonsje is 14.30 uur

Door Frank van Heteren / Foto's Jeffrey Oomens

Wegens andere werkzaamheden moest uw trouwe verslaggever verstek laten gaan bij deze historische overwinning, waardoor dit verslag een weergave wordt van een aantal supporters en een lid van de technische staf.

Het commentaar van Pim op deze wedstrijd was simpel. “Goede wedstrijd van VV Dongen maar ook een slechte verdediging van Westlandia. Als ze volgende week zo spelen tegen UNA dan maken ze zeker kans.”

Andere ooggetuigen waren Theo en Hans. Theo zag dat VV Dongen met spitsen als Remon Koenen en Moustafa Mohammad het de verdediging van Westlandia erg moeilijk maakten. “Ja en als je dan binnen twee minuten op 1-0 komt en nog geen drie minuten later op 2-0 dan zie je wel dat de klasse er vanaf druipt.” Op de vraag waardoor VV Dongen binnen het kwartier Westlandia liet terugkomen naar 2-2 was Hans erg duidelijk: “Bij standaardsituaties zijn we gewoon niet scherp genoeg. We reageren te laat.” Blijkbaar had Westlandia een keer kunnen scoren uit een afgeslagen vrije trap en een keer vanuit een corner. Beide keren was Jedsel Markes de doelpuntenmaker.

“Na de 2-2 speelde Westlandia verzorgd en voetbalde beter dus de wedstrijd kon alle kanten opgaan.” aldus Theo die in het speakerhok de wedstrijd moest verslaan. “Gelukkig hoefde ik maar twee namen te noemen deze middag!” Hans zag ook dat Westlandia een aantal malen gevaarlijk voor het doel van Zielschot opdook. Nadat Mohammad rond de 30e minuut met behulp van Westlandia aanvoerder van der Knaap een vrije trap binnenschoot wilden de Naaldwijkers nog niet van opgeven weten. “Ik denk dat 3-3 bij rust een betere afspiegeling was geweest.”

Hans zag zijn ploeg na rust een minuut of tien worstelen: “We kwamen weer niet scherp uit de kleedkamer en de eerste tien minuten waren niet om aan te zien.” Theo was het daarmee eens: “Gewoon een hele goede ploeg Westlandia, maar ze gingen naar mijn mening te gretig op zoek naar de gelijkmaker waardoor hun defensie nog kwetsbaarder werd.”

Moustafa Mohammad bleef gewoon doorgaan waar hij mee bezig was. “Ja joh, Koenen en hij spleten de hele verdediging van Westlandia uit elkaar, vooral hun laatste man die toch al 38 jaar oud is kon het, met alle respect, niet meer belopen en toen hun trainer ook nog eens de erg gevaarlijke spits naar de kant haalde was het voor ons eigenlijk wel kat in het bakkie.”

Pim, Theo, Hans en het goed opgekomen publiek zagen Moustafa ‘Moes’ Mohammad Westlandia tot moes vermalen. Zij zesde treffer bleek de mooiste. In een een-op-een situatie met keeper Leerdam hield hij zijn hoofd koel en stiftte de bal achter de verslagen keeper.

“Prachtige overwinning, maar met het uitvallen van Luuk Hultermans (hamstring) krijgen we het verdedigend wel erg zwaar. We missen nog steeds Giovanni Henskens en Mitchel van der Stappen heeft zijn eerste minuten in het tweede elftal gemaakt. Maar goed, volgende week UNA, de koploper. Toch weer een mooi duel om naar uit te kijken en vandaag heeft zeker één persoon erg veel zelfvertrouwen getankt!” Hans zag dat VV Dongen weer collectief presteerde en dat zagen Pim en Theo ook. Grote man Moustafa Mohammad dronk er een lekker biertje op en ziet wel hoe het volgende week gaat. “Soms heb je mazzel en sta je op de goede plaats.”

Aanstaande zondag VV Dongen – UNA.   Aanvang 14.30 uur