Dongen JO17-1 verslaat lantaarndrager Kloetinge
donderdag 1 maart 2018 - 00:56

6Zaterdag 24 februari – Er zijn van die ochtenden, dat je denkt zal ik wel of zal ik niet. Vandaag helemaal naar Kloetinge onder zeer koude omstandigheden. Een lange rit in de auto tegen de nummer laatst. Toch besluit je op het laatste moment in de auto te stappen om de jongens aan het werk te zien. Het is immers de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. En als van een puber verwacht wordt om 9.00 uur op de vereniging te staan na een drukke school- en werkweek, dan wil je hem toch ook een hart onder de riem steken.

De wedstrijd is nog maar ruim 5 minuten oud of de 0 – 1 kan worden aangetekend. Onze Turkse balvirtuoos omspeelt enkele tegenstanders en werkt de bal in de touwen. Dat is een mooi begin voor onze blauw-gelen. Maar Kloetinge laat zich niet van de wijs brengen en weet in het daarop volgende kwartier geregeld over de rechter flank gevaar te stichten. Er volgen wat schoten die voorlangs gaan. En onze keeper staat zijn mannetje bij schoten op het goal. Kloetinge heeft de harde wind in de rug en jaagt op de gelijkmaker. Het blijft ook onduidelijk waarom dit Kloetinge zo weinig punten heeft. Wel betekent kansen creëren nog iets heel anders dan ze verzilveren. In de 32ste minuut een vrije trap voor Dongen ruim buiten de zestien. En ja, wij hebben in onze tuinderszoon een echte specialist in het team. Hij neemt een korte aanloop en krult de bal over de muur in de linker bovenhoek (0 – 2).
En daarmee lijkt de wedstrijd zo goed als gespeeld. Het is tevens de ruststand.

Na de rust zet Kloetinge toch weer aan. Ze verdienen verschillende corners. En zoeken nadrukkelijk de aansluitingstreffer. Onze keeper weet dat een aantal maal te voorkomen. En spel oogt van beide zijden wat rommelig. De straffe wind speelt beide ploegen ook parten. Menig keer verdwijnt een hoge bal over de zijlijn. Rond de 60ste minuut pakt een Dongen speler een gele kaart. En enkele minuten later besluit een speler van Kloetinge hetzelfde te doen. De wedstrijd wordt wat steviger, maar zeker niet gemeen.
Dongen blijkt conditioneel haar krachten goed uit te smeren over de totale pot. En de winterstop heeft op dat vlak geen echte terugslag gegeven. In de 70ste en 73ste minuut nog een 2-tal vrije trappen buiten de 16 voor Dongen. En ook deze worden door onze specialist prima ingeschoten. Ze leveren net geen doelpunten op.
Langs de zijlijn wordt de camera stellage voor omroep Zeeland opgebouwd. En aan alle voorbereidingen zie je dat Kloetinge 1 na onze wedstrijd gaat spelen. De toegangspoort wordt gesloten en de kaartverkoop start. Als het eindsignaal klinkt is iedereen blij en verkleumd. En gaat het op een drafje naar de kantine waarvan de toegang lijkt op een Oostenrijkse après-ski bar.

Jongens, de kop is er weer af. De omstandigheden waren niet eenvoudig, maar jullie deden gedisciplineerd jullie taak. De drie punten zijn bijgeschreven en dat is ook niet onbelangrijk. Immers, dat maakte de lange terugreis toch een stuk aangenamer. Tijdens de winterstop leek het wel lente en nu de competitie weer is aangevangen, doet de winter haar intrede. Het kan verkeren ! Suc6 bij de volgende pot.