Verslag pupil van de week
donderdag 1 maart 2018 - 11:22

Yes, het was zover.

Ik mocht pupil van de week zijn bij de wedstrijd vv Dongen tegen JVC Cuijk. Dit had ik verdiend vanwege mijn lootjes verkoop van de grote clubactie. Om 12.45u moest ik me melden bij vv Dongen. Daar werd ik ontvangen door Hans Kuijsters. Hij stelde mij een paar vragen en daarna gingen we op weg naar de bespreking. Ook werd ik voorgesteld aan de spelers. Daarna mochten we zitten en kreeg ik een broodje met wat drinken. Toen kwam er een toespraak van Peter van Heteren speciaal voor Max, dat het maar snel weer goed mag komen. Daarna kwam Hans aan het woord en vertelde wat over mij. Dat ik voor Ajax ben en dat ik helemaal niet zenuwachtig was omdat ik al een keer met Ziyech het veld op mocht lopen tijdens de wedstrijd Ajax-Schalke. Toen zei Hans dat mijn favoriete speler Raymond Koenen is. En daar mocht ik dus bij zitten, echt leuk. Hans vroeg waarom ik hem zo goed vind, ik zei omdat hij zo snel is. Daarna moest ik wel even nadenken maar gelukkig fluisterde Raymond het mij toe. Daarna vroeg hij de uitslag. Ik dacht dat het 2-0 zou worden, helaas was het andersom. Toen kwam de speech van de coach Ron Timmers. Hij had de opstelling bekend gemaakt en probeerde daarna iedereen op scherp te zetten. Op naar de kleedkamers. Toen iedereen klaar was mocht ik een balletje trappen met de reservespelers. Nadat iedereen was warmgelopen gingen we terug naar de kleedkamer. Iedereen was klaar voor de wedstrijd. Toen we naar het veld liepen mocht ik bij de scheidsrechter meelopen en mocht ik de wedstrijdbal tillen. Deze wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras. Daarna was het in een rij opstellen en deed iedereen een high five. Ik mocht ook de aftrap doen. We trapten af en ik rende op de tegenstander af. Even een dubbele schaar en daarna goed gebruik maken van mijn snelheid. Ik kwam alleen op de keeper af. Vanaf de 16 schoot ik op goal en scoorde. Dat was wel heel leuk om te doen. Toen snel naar de dugout en lekker onder een dekentje de wedstrijd volgen. Dat dekentje was wel nodig want het was heel koud. Helaas eindigde de wedstrijd in 0-2. Na het omkleden was het verzamelen in het sponsorhome. Daar werd ik geïnterviewd door Frank van Heteren. Volgens mij is Frank niet voor Ajax. Toen werd ook Raymond erbij gehaald en van hem kreeg ik een mooie bal met de handtekeningen van alle spelers. Ik heb echt een heel leuke middag gehad.

Nick Welling

Wij vonden het leuk om jou als pupil vd week te hebben Nick en vinden het fijn dat je, ondanks de kou, het zo naar je zin hebt gehad!