VV Dongen loopt achter de feiten aan
dinsdag 6 maart 2018 - 12:24

OFC wint met 4-0

Het Oostzaanse OFC maakte afgelopen zondag wederom gehakt van de mannen uit Dongen. Nadat het in september al met 0-7 van VV Dongen had gewonnen wisten de stylisten van OFC afgelopen zondag het team van Ron Timmers meet 4-0 pijn te doen. VV Dongen kon het eerste half uur goed meevoetballen maar na een ongelukkig eigen doelpunt van Mitchell van der Stappen zakte de ploeg als een plumpudding in elkaar en voetbalde OFC vrijuit de wedstrijd uit. De problemen in de voorhoede van VV Dongen worden groter en groter, want scoren lijkt voor de eens zo onoverwinnelijke Kanaries een brug te ver. Aanstaande zondag speelt VV Dongen in Heemskerk tegen ADO ’20. Aanvang 14.00 uur.

Door Frank van Heteren

VV Dongen en OFC begonnen in een hoog tempo aan de wedstrijd. Na nog geen tweeminuten had VV Dongen de score moeten openen toen spits Thomas Schilders ineens alleen voor keeper Koruglu verscheen. “Hij had weinig tijd en moest heel snel beslissen.” De keeper van OFC zag Schilders een half hoge bal afleveren waar hij wellicht voor de lob had kunnen gaan of een laag schot in de hoek had kunnen produceren.

Nog geen twee  minuten later lag de bal achter de VV Dongen keeper Jordy Zielschot. VV Dongen liet zich voor de zoveelste keer dit seizoen uit een standaardsituatie verschalken. Een corner vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal door Mike Brantjes binnen gewerkt. (1-0 in de 4e minuut). VV Dongen liet de koppies niet hangen en trachtte met veel druk naar voren de verdediging van OFC pijn te doen. Met snelle aanvallen (vooral aan de linkerkant) werd het doel van Koruglu gezocht en dat leverde in de 25e minuut een levensgrote kans op voor Moustafa Mohammad. Deze schoof de bal achter de keeper maar werd wegens buitenspel afgefloten. Een beslissing die door menigeen als discutabel werd beschouwd. In deze periode had VV Dongen het betere van het spel, maar het gevaar van een counter van OFC lag continue op de loer.

Tijdens een situatie waarbij niets aan de hand leek was aanvoerder Mitchell van der Stappen erg ongelukkig. Hij wilde een vrije bal rustig terug koppen naar zijn doelman maar raakte de bal niet goed waardoor Zielschot in de problemen kwam. De 2-0 in de 36e minuut bleek voor VV Dongen de doodsteek. OFC werd in een zetel gehesen en VV Dongen liep de rest van de wedstrijd achter de feiten aan.

Aanvallend was VV Dongen geen schim meer van de aanvallen die de ploeg in de beginfase op de mat legde. OFC kon makkelijk verdedigen en liet de bal lekker rondgaan. Met nog bijna een uur te spelen moest VV Dongen voorkomen dat het niet weer tegen een enorme zeperd zou aanlopen als in het begin van het seizoen. Na rust werd het nog erger voor VV Dongen toen Edip Biberoglu zichzelf vrijspeelde op het middenveld en het op een lopen zette. Ongehinderd kon hij het strafschopgebied bereiken en mocht vrij uithalen. De 3-0 liet alle kansen op een terugkeer in de wedstrijd in rook opgaan en VV Dongen moest alleen nog maar voetballen om het niet erger te maken. (3-0 in de 48e minuut)

Het klassenverschil drukte zich nog meer uit door de manier waarop OFC VV Dongen volledig de wil oplegde. Balbezit , druk naar voren en winnen in de duels. VV Dongen probeerde amechtig het doel van OFC te vinden en kwam het een keertje voor het doel dan wisten de spitsen er niet veel mee te doen.

Trainer Ron Timmers had gelukkig wel één lichtpuntje. Routinier Giovanni Henskens maakt in de 75e minuut zijn rentree na een langdurige en vervelende voetblessure. Zijn terugkeer betekent dat het centrale duo van der Stappen / Henskens na ruim anderhalf jaar in ere is hersteld. Met het oog op het verdere verloop van de competitie is dat een positief gegeven voor de ploeg in nood.

In de 90e minuut wist OFC nog één keer het net te vinden. Invaller Carlos Groen mocht ongehinderd van een metertje of twintig aanleggen en vond de kruising van het VV Dongen-doel. Daarna floot de vreemd fluitende arbiter van der Werff af voor het einde van de wedstrijd en kon VV Dongen de wonden gaan likken. Aanstaande zondag 11 maart wordt er in Heemskerk tegen ADO ’20 gespeeld. Aanvang 14.00 uur.