Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Vrijwilliger in de Schijnwerper
woensdag 7 maart 2018 - 12:05

1

Terug van weggeweest: de rubriek 'In de Schijnwerper'. De titel is enigzins aangepast want voortaan zetten we een van onze vele vrijwilligers in de Schijnwerper. Omdat we vinden dat onze vrijwilligers het verdienen in de spotlight te staan! Immers, zonder vrijwilligers kan er niet worden getraind en niet worden gevoetbald.

De eerste die aan het woord komt is de Vrijwilliger van de Maand Januari: Tim Bouterse. Hieronder lees je zijn antwoorden en de naam van de vrijwilliger aan wie hij het stokje, of liever gezegd, het bloemetje, doorgeeft. Veel leesplezier!

Vrijwilliger in de Schijnwerper enlightened

Roepnaam:
Tim  

Achternaam:
Bouterse 

Leeftijd:
26 

Verliefd/verloofd/getrouwd:
Verliefd, inmiddels zeven jaar samen met mijn vriendin Femke 

Hobby’s:
Veel voetbal, ik houd van voetbal kijken, van het zelf spelen en vooral van het training geven en leiden van mijn eigen team(s). Tevens houd ik erg van lezen, films kijken en spelletjes spelen. 

Ik ben goed in:
Praten, ik denk dat mijn spelers af en toe wel eens denken wanneer houd die mafkees zijn mond eens dan kunnen we lekker voetballen. Verder vind ik dat ik goed ben in het creëren van een positieve sfeer binnen het team, waarin iedereen met plezier kan voetballen. 

Ik ben minder goed in:
Plannen, en dan voornamelijk de dingen die ik minder leuk vind om te doen. Ik mag soms wel eens wat eerder beginnen met leren voor een tentamen of eerder starten aan een onderzoek dat ik in moet leveren.

Favoriete muziek:
Ik luister voornamelijk pop muziek en kan enorm genieten van bands als Coldplay en Keane.

Beste film/serie:
Ik ga erg vaak naar de bioscoop en ook via Netflix kijk ik veel films en series. De beste film die ik heb gezien is denk ik Interstellar.

Favoriete voetbalclub:
AFC Ajax 

Favoriete speler:
Luka Modric 

Vrijwilligerstaak:
Ik ben trainer/coach van de JO15-2 en de JO17-2. 

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt:
Iedere maandag en donderdag train ik beide teams achter elkaar en sta ik van 17.45 tot 21.15 uur op het veld. Daarbij leid ik op zaterdag altijd de wedstrijden van de JO15-2, en wanneer het programma het toelaat ben ik daarna ook bij de wedstrijd van de JO17-2 aanwezig. Verder ben ik veel bezig met het voorbereiden van trainingen, wedstrijden en probeer ik mezelf verder te ontwikkelen door online veel blogs en artikelen te lezen. Ik vind het lastig om er een aantal uur per week aan te koppelen maar ik schat dat het rond de vijftien uur ligt. 

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Ik ben nu voor het tweede jaar actief als trainer binnen vv Dongen, hiervoor ben ik acht jaar trainer geweest bij DVVC. Aangezien ik mezelf als trainer ook graag wil ontwikkelen en binnen DVVC deze mogelijkheden vrij beperkt waren heb ik besloten mezelf aan te melden bij vv Dongen. Ik hoop mezelf en de spelers die ik onder mijn hoede krijg een leuke tijd te kunnen geven en hen te helpen in hun ontwikkeling. 

Wat is er leuk aan jouw vrijwilligerswerk?
Wanneer je met je spelers aan bepaalde spelprincipes werkt die je belangrijk vind en je ziet deze terug in de wedstrijden dan is dat een genot om naar te kijken en geeft dat ook mijzelf een boost. 

Wat is er minder leuk aan?
Dat is een lastige, maar laat ik dan toch noemen dat met min 10 op een steeds harder wordend veld niet mijn voorkeur heeft. Verder ben ik erg positief over mijn ervaringen als vrijwilliger. 

Hoe moeten vrijwilligers gewaardeerd worden?
Vrijwilligers staan er om spelers en toeschouwers binnen de vereniging een fijne, leerzame tijd bij vv Dongen te bieden. En ook vrijwilligers zullen niet altijd iedereen naar hun zin staan, maar ondanks dat staan zij er wel. Ik denk daarom dat van de mensen die het materiaal doen tot de zaterdagdienst tot trainers en al die andere vrijwilligers, dat we best eens vaker een complimentje en onze waardering mogen uitspreken naar elkaar. 

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak hebben?
Of je nu veel of weinig kennis van voetbal hebt, denk ik dat er binnen vv Dongen als vereniging voor iedereen een taak te vinden is die bij hem of haar past. Zeker in deze tijden waar het voor alle clubs en verenigingen steeds lastiger is om vrijwilligers aan de club te binden, zou het mooi zijn als iedereen toch probeert een steentje bij te dragen door zich als vrijwilliger te melden om te kijken of er een taak is die bij hem of haar past. Al is het maar voor een aantal uur of een aantal keer ik denk dat alle handjes meer dan welkom zijn. 

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bloemetje en wordt de volgende “Vrijwilliger in de schijnwerper”? Wim Hartmans