Dongen JO17-1 laat tegen WSC de winst ontglippen
woensdag 7 maart 2018 - 23:12

2Woensdag 07 maart – Een inhaalwedstrijd tegen WSC op het programma. Deze pot werd afgelopen weekend afgelast vanwege de winterse omstandigheden. Eerder deze competitie werd de uitwedstrijd op mirakelse wijze met 3 – 3 gelijk gespeeld. Wie herinnert zich niet de treffer vanaf eigen helft, die over de keeper werd heen geschoten. Het zat toen zeker niet tegen. Benieuwd of dat deze avond ook zo zal zijn. En het weer is miezerig, dus zeker geen zomeravond voetbal partij voor de trouwe toeschouwers.

In de eerste minuten van de wedstrijd blijkt al snel dat Dongen JO17-1 fel op de bal speelt. WSC krijgt geen moment tijd om op te bouwen en weet zich daar geregeld geen raad mee. Een groot deel van de eerste 10 minuten speelt zich af op de helft van WSC. Wel krijgen zij in de 10de minuut een eerste hoekschop te nemen, maar die levert niets op. In de 12de minuut een vrije trap net buiten de 16 voor Dongen. Vandaag zou blijken dat onze specialist minder succesvol is vanuit standaardsituaties dan voorgaande potjes.
In de 15de minuut een vrije trap op links, maar één van onze voorwaartsen schiet de bal net naast. En dan in de 22ste minuut, wederom wordt vroeg druk gezet op de verdedigers, die de bal verliezen in de opbouw. Onze balvaardige Turkse flankspeler ontvangt de bal, omspeelt 2 à 3 verdedigers. En schiet de bal met een boog prachtig over de keeper van WSC, 1 – 0.
En Dongen JO17-1 blijft de aanval zoeken, overigens met de wind in de rug. De inzet is groot en de ploeg wordt hartstochtelijk aangevuurd door de trainer. De 2 – 0 hangt in de lucht, maar de afwerking faalt. WSC moet het hebben van een paar schaarse uitbraken, maar heeft zeker snelheid in de omzetting. In de 33ste minuut krijgen ze een vrije trap, net buiten de 16, op een gevaarlijke plek. De bal belandt met hoge snelheid via de onderkant van de lat achter onze keeper. Dat is een domper gezien het spelbeeld van de eerste helft. Rust.

Na de rust verandert het spelbeeld enigszins. Niet langer is het alleen Dongen dat gevaar sticht. WSC gaat verder naar voren voetballen en heeft nu de wind in de rug. De Waalwijkers zitten er feller op en gaan nu ook duels winnen. Het spel golft op en neer en is voor de toeschouwers zeker vermakelijk. Er volgen wissels aan Dongen zijde, zodat iedereen speelminuten kan maken. Veelvuldig wordt de lange bal gehanteerd. En worden er in de laatste linies 1 op 1 duels uitgevochten. In de 57ste minuut wordt een Dongen aanvaller diep gestuurd. De WSC keeper komt uit, de aanvaller besluit hem niet te omspelen en probeert onder hem door te schieten. Daarmee wordt deze grote kans om zeep geholpen. En dat wordt de samenvatting van deze avond. Dongen JO17-1 heeft teveel kansen nodig. En wat gebeurt er dan in het voetbal ? U raadt het al, nog geen minuut later ligt de bal in het Dongen goal. Ongelukkig uitverdedigen, een snelle omzetting. En de WSC spits schiet vrij voor de keeper diagonaal binnen, 1 – 2 in de 58ste minuut.

En dan resteren er nog 22 minuten voor de jacht op de gelijkmaker. En het moet gezegd Dongen gaat vol voor de aanval. De rechterflank speler schiet op de lat. De spits schiet over en ook de WSC keeper staat zijn mannetje. En zo verstrijkt de tijd, proberen de WSC spelers het spel te vertragen. Maar ook breekt WSC er geregeld uit en krijgt het enkele corners. Een aantal schoten verrassen onze keeper niet.
De wedstrijd loopt tegen het einde en de frustratie is voelbaar bij de Dongen spelers en hun staf. Ze zijn immers de bovenliggende partij maar het scorebord geeft dat niet aan. En dan fluit de scheidsrechter voor het einde. De WSC spelers zijn opgetogen en juichen opgelucht.

Jongens, het was lang geleden dat jullie hebben verloren. Het was zeker niet nodig, maar als de tegenstander er 1 meer weet te maken, dan is het een feit. Jullie supporters hadden het koud, maar de wedstrijdspanning en jullie inzet zorgden voor warmte. Trek deze lijn door en ga zaterdag tegen Sarto 100% gemotiveerd de strijd aan. Juist in deze potjes kunnen jullie de progressie die jullie hebben doorgemaakt op de mat laten zien. Suc6