JO17-1 onnodig onderuit tegen Sarto
donderdag 15 maart 2018 - 20:34

1Zaterdag 10 maart – Het lijkt vandaag wel lente, de temperatuur tikt de 15 graden aan. Op weg naar Sarto voor traditioneel een stevige pot voetbal. En natuurlijk op gras voetballen midden in de lommerrijke bossen van Tilburg zuid. De thuiswedstrijd werd nipt met 2- 3 verloren, dus onze Geel-blauwen hebben iets recht te zetten. Daarnaast ook nog het nipte verlies tegen WSC op 06 maart eerder deze week vers in het geheugen. En de scheidsrechter van dienst oogt niet fit en blijkt in de wedstrijd grote moeite te hebben om de gewenste afstanden te overbruggen.

Al in de 2de minuut een schot van één van onze middenvelders net over. In de 8ste minuten een prachtige aanval uit het boekje over diverse schijven, het uiteindelijke schot scheert net over het Sarto doel. In de 9de minuut schiet onze tuinderszoon net over uit een vrije trap. Nog geen minuut later een schot van ruim 30 meter die op tijd daalt, maar de keeper tikt fraai over. Dongen is feller, stoort vroegtijdig en is de bovenliggende partij in de eerste helft. Toch is het continu oppassen geblazen, op de rechterflank en via het centrum weet Sarto geregeld op te stomen. En ze hebben 3 à 4 gelouterde spelers in hun team, die een wedstrijd kunnen beslissen. Na 15 minuten begint Sarto meer op te komen en verdient enkele corners. Onze keeper en zijn verdedigers staan echter hun mannetje. Dongen krijgt nog een vrije trap rand 16 maar ook deze is een prooi voor de keeper van Sarto.
Beide ploegen werken hard en de amusementswaarde is hoog. Ook in het 2de deel van de eerste helft is Dongen de bovenliggende ploeg. En zijn ze net iets feller dan Sarto. Het levert echter niet de verdiende voorsprong op. Rust.

In de rust weet een ouder van Sarto te vertellen, dat hun ploeg altijd beter speelt als ze met hun neus naar de kantine toe staan. Waarom dat is, kan ook hij niet verklaren. In de 43ste minuut een corner vanaf links voor Sarto, onze keeper tikt de bal boven het hoofd van iedereen weg. Nog geen minuutje later een 1 op 1 situatie, maar de Dongen keeper redt knap. Je zou zeggen de Dongen verdediging is gewaarschuwd.
In de daarop volgende minuten enkele aanvallen van Dongen. Een bal wordt door de rechterflank speler goed voorgezet en maar net over gekopt. Er volgen wissels voor Dongen. De ingevallen rechtsbuiten staat koud in het veld of hij krult, van grote afstand, de bal net naast de linkerpaal.
In de 79ste minuut een diepe bal van Sarto. De spits komt 1 op 1 met de Dongen keeper en werkt onhoudbaar af, 1 – 0. Die stand staat 4 minuten op het bord, tot de 83ste minuut. Onze tuinderszoon haalt bij een vrije trap de trekker over en schiet de bal langs de muur zuiver in de linkerbenedenhoek, 1 – 1. Een meer dan verdiende gelijkmaker.
Dongen gaat niet achterover leunen en zoekt vol de aanval. Het voelt dat de overwinning in de lucht hangt. Een bal van Sarto komt in de 87ste minuut weer achter de laatste linie van Dongen. En wederom is een Sarto speler koelbloedig in het duel met onze keeper, 2 – 1.
In de laatste 5 minuten doet de Tilburgse club weinig anders dan de ballen over de zijlijn schieten, het resultaat is zichtbaar heilig. En Dongen ze krijgen voor de 2de keer in 1 week geen loon naar werken.

Jongens, jullie leverden 100% strijd en niemand valt wat te verwijten. Toch was de afloop meer dan zuur. Ook al omdat jullie in 1 week 2x net het onderspit moesten delven. Jullie supporters zagen een spannende pot en zijn ervan overtuigd dat het tij snel gaat keren. Met deze inzet gaan jullie snel weer aan het langste eind trekken. Suc6 met trainen.