Vrijwilliger in de Schijnwerper: Wim Hartmans
dinsdag 27 maart 2018 - 09:42

Volgens Tim Bouterse verdiende hij een bloemetje en is dus de volgende Vrijwilliger in de Schijnwerper: Wim Hartmans.

Roepnaam
Wim

Achternaam
Hartmans

Verliefd/verloofd/getrouwd
Irma de Vries !!

Hobby’s
Voetballen in de zaal bij Den Hamse Bok en ik train nog mee met de Kamelen. Ik klus graag, doe een wiskunde master bij Fontys en wandel sinds kort veel omdat we met vier vrienden de vierdaagse gaan lopen.

Ik ben goed in
In wiskunde ben ik aardig goed en ik ben redelijk handig

Ik ben minder goed in
Plannen...ik stel dingen makkelijk uit tot het laatste moment

Favoriete muziek
Ouwe Rock, met name Black Sabbath

Beste film/serie
The man who would be King, de eerste grote film van John Huston met Michael Caine en Sean Connery

Favoriete voetbalclub
Feyenoord

Favoriete speler
Eigenlijk geen, ik kijk niet veel voetbal. Maar als ik dan toch zou moeten kiezen dan Fatih Kamaci.

Vrijwilligerstaak
Trainer/coach van de JO19-3. Verder beheer ik de mailserver en miv komend seizoen coördinator van de AB

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt
Met de training een uur of twee per avond, de wedstrijden zaterdag beschouwen we altijd na in de kantine, dus dat duurt wat langer en kan wel eens uit de hand lopen

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Omdat mijn kinderen zijn gaan voetballen. Vroeger heb ik zelf ook altijd bij Dongen gevoetbald en was destijds ook al trainer van pupillenteams.

Wat is er leuk aan jouw vrijwilligerswerk?
Het is erg leuk om een team te hebben waar de onderliggende sfeer goed is. Als ik daar mijn steentje aan bij kan dragen geeft dat veel voldoening. In bredere is het erg leuk om onderdeel te zijn van die grote groep vrijwilligers die allemaal hun best doen voor VV Dongen.

Wat is er minder leuk aan?
Eigenlijk niet veel, al vind ik het altijd fijn als in mei het voetballen stopt en er een paar maanden geen voetbal is.

Hoe moeten vrijwilligers gewaardeerd worden?
De trainers en leiders van de niet selectie-teams zouden best eens in een nieuw trainingspak of jas gestoken kunnen worden.

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak hebben?
Dat ze heel wat missen.  Zoals ik hierboven al zei: het is erg leuk om onderdeel te zijn van die club vrijwilligers en je steentje bij te dragen. Het geeft echt veel meer voldoening om een avondje op het veld te staan dan op de bank te hangen met een zak chips en te zeuren dat je zoon niet hoog genoeg voetbalt. Kom van die bank af en help mee, het geeft je een hoop energie!

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bloemetje en wordt de volgende “Vrijwilliger in de schijnwerper”? Peter de Leeuw, al negen jaar trainercoach van lagere teams, nu van JO17-4.