Overtuigende winst veteranen
zondag 8 april 2018 - 10:38

Kamelen met ruime cijfers voorbij RFC

Vorige week als spits nog man of the match, en vandaag weer op doel. Het kan raar lopen maar Wiljan is van alle markten thuis. De andere voorhoedespelers zijn weer present en deden goed hun werk. Het wordt 6 – 1 voor de kamelen.

Trainer / coach Cees V is er niet bij. Zijn Hornbach project “Badkamer” is gestart en dat vraagt veel tijd van zijn vrije zaterdag. Het herinnert aan zijn eerdere project “Keuken”, dat toen wat meer zaterdagen vergde.
Anyway, 14 voetballers aanwezig. Cees Brands meegeteld. Sander is er weer bij. Erwin en Ronald net terug van een blessure. Marcel gaat het ook proberen. Frank moet even rust nemen. In verband met de afmelding van twee doelmannen gaat Wiljan dus keepen. Sander en Brett herenigen zich als aanvalsduo.

Er is volop zon, en je lijkt het aan het speltempo te zien. Dongen is de betere ploeg maar moet opletten. RFC heeft voetballend en combinerend gevaarlijke uitvallen. Bij RFC staan goede voetballers, en enkele ervan hebben een deel van hun opleiding genoten binnen de selectie VV Dongen. Marc Verhagen en Patrick Broeders zijn de bekendste ervan.
De kamelen weten gaandeweg de eerste helft drie keer te scoren. RFC schiet een vrije trap tegen de lat en een andere kan Wiljan ‘voetballend’ keren. Vlak voor rust maakt RFC nog een tegendoelpunt. Ruststand 3 – 1.

Beide teams wisselen veelvuldig voor en tijdens de tweede helft. Het spelbeeld blijft echter hetzelfde. Dongen voetbalt beter en RFC komt soms verrassend sterk bij Wiljan’s doel. Het zijn echter de kamelen die scoren, zelfs drie maal. Over de hele wedstrijd gezien denk ik dat Brett er één heeft gescoord, Marcel één, en dat de andere doelpunten op naam van Sander staan. Eindstand 6 – 1.

Een duidelijke en terechte overwinning voor de veteranen tegen RFC. Nog drie belangrijke potjes deze competitie en dan zijn de prijzen pas verdeeld.

JanB