Voetbalvereniging Dongen
Webmail

‘Open huis’ tegen Quick '20
maandag 9 april 2018 - 14:09

1

VV Dongen leidt een 0-3 nederlaag

Ondanks het prachtige weer slaagde VV Dongen er tegen Quick ’20 niet in om de goede lijn van de laatste weken voort te zetten. De ploeg uit Oldenzaal verkeert in degradatienood en maakte binnen 35 minuten gehakt van de dorpsclub. Binnen 35 minuten stond de eindstand op het scorebord. Door de 3-0 nederlaag is VV Dongen teruggezakt naar de 8e plaats en kan het seizoen zo goed als afgelopen beschouwen. Aanstaande zondag 15 april speelt VV Dongen in het Limburgse Echt tegen EVV. Aanvang 14.30 uur

Door Frank van Heteren

Alle voortekenen waren gunstig voor een mooie pot voetbal. Een heerlijke lentezon met een zalige temperatuur bracht veel mensen naar Sportpark de Biezen. Tegenstander Quick ’20 was geenszins van plan om er een Dongens feestje van te maken. Het team uit Oldenzaal begon furieus aan de wedstrijd en maakte iedereen duidelijk dat ze voor hun laatste kans aan het strijden zijn. Onderin is het erg spannend als het gaat om de plaatsen 15 t/m 18.  Voor de wedstrijd stond Quick ’20 op de 17e plaats. Na de winst op VV Dongen zien we de ploeg terug op plaats 15. Het gat met de rode lantaarn bedraagt slecht drie punten en na twee zeges op rij verschafte Quick ’20 zichzelf wat meer lucht.

Al in de 2e minuut liet de defensie van VV Dongen zich verrassen na een snelle omschakeling van Quick ’20. De bal werd in een hoog tempo voor de doelmond van keeper Zielschot geslingerd waarna een verdediger een overtreding beging die recht zou geen op een penalty. Arbiter Witlox keek de situatie af want de bal kwam voor de voeten van Jip Kenna die de trekker resoluut overhaalde en Zielschot kansloos liet.(0-1 in de 2e minuut)

Quick ’20 behield het betere van het spel en met name Luc Stolker, Jeroen Vischer en de razendsnelle Frank Eulderink deden van zich spreken. Met snelle combinaties en veel positiewisselingen was het voor VV Dongen lastig om controle te krijgen over de wedstrijd. VV Dongen zat niet dicht op de tegenstander en liep in één tempo te voetballen, waardoor het voor Quick ’20 keeper Felix van Berkel een rustig middagje werd.

De 0-2 in de 16e minuut was op basis van inzet en strijd niet eens zo verrassend. De manier waarop was vanuit VV Dongen standpunt gezien een defensieve blunder. Vischer wist zich op het middenveld vrij te spelen en gaf met een schitterende steekbal Eulderink de vrije ruimte. Zielschot werd verslagen mede door het feit dat zijn centrumverdediger Mitch van der Stappen de bal nog toucheerde. (0-2 in de 16e minuut)

VV Dongen probeerde aan t e zetten, maar produceerde een afstandsschot via Glenn Kools en bijna elke bal vanaf de zijkant was een prooi voor de verdediging van Quick ’20. Het team van trainer Steggink wachtte geduldig op het volgende moment en bleef compact en georganiseerd voetballen. Dat moment kwam in de 35e minuut toen Eulderink Paul van Zon op snelheid klopte en zijn tweede van de middag aantekende. (0-3 in de 35e minuut)

Nog voor rust hadden veel supporters het al voor gezien gehouden en gingen genieten van het heerlijke weer en een lekker pilsje. Ondanks een aantal cosmetische ingrepen aan de kant van VV Dongen bleef het aanvallend erg matig. De tweede helft kon bijna op papier worden afgedaan aangezien er van beide kanten niet meer werd gezocht naar de goal. VV Dongen probeerde wel maar Quick ’20 consolideerde gemakkelijk en trok de terechte overwinning over de streep.

Aanstaande zondag een herkansing voor de wisselvallige ploeg van Ron Timmers als het bezoek gaat in Echt en mag spelen tegen EVV dat op de 13e plaats bivakkeert. Aanvang in Limburg is 14.30 uur.