Voetbalvereniging Dongen
Webmail

JO17-1 neemt ook revanche op SC 't-Zand
woensdag 11 april 2018 - 09:14

9Zaterdag 07 april – Na de revanche op IFC van 24 maart staat er wederom een wedstrijd op de agenda, waar iets recht valt te zetten. Immers op 30 september 2017 werd de 2de competitiewedstrijd van het seizoen 2017 – 2018 met 2 – 4 van SC ‘t-Zand uit Tilburg verloren. Een ieder vroeg ze toen nog af of we niet het lelijke eendje van de competitie zouden worden. Anno april 2018 weten we wel beter. En hoewel SC ‘t-Zand vorige week nog verrassend van de koploper Oranje-Wit wist te winnen, zijn onze jongens vooraf niet onder de indruk. Het is immers al weer even geleden dat ze echt weggespeeld zijn. Het devies is dan ook, vanaf minuut 1 erin knallen en niet meer loslaten. Het kunstgras blakert in de warme zon en de bidons zijn gevuld bij aanvang van de wedstrijd.

Dongen JO17-1 begint scherp en verdient al in de eerste minuten een corner. In de 5de minuut een goede kans, maar onze linkerflank speler schiet voorlangs. En dan in de 9de minuut een diepe bal uit het achterveld over rechts. Onze verhuizerszoon geeft een bal op maat en de opgekomen flankspeler schiet feilloos in, 0 – 1. Een lekker begin, dat direct in de 11de minuut een vervolg krijgt. De doelpuntenmaker van zoeven geeft nu een steekpass en de man van de assist scoort nu zelf de 0 – 2 in de rechter benedenhoek.
En SC ‘t-Zand ze staan er bij en kijken er naar. Er wordt onderling behoorlijk gemopperd en de teamgeest lijkt deze dag te ontbreken. De ploeg beschikt over individuele klasse, maar dat alleen volstaat niet. In de 13de minuut schiet één van onze middenvelders rakelings over.
Na 20 minuten wordt de thuisploeg wat dreigender, maar elke aanval gaat over veel schijven. Ze krijgen wat corners en begeven zich richting de zestien, maar het blijft bij enkele schoten die onze keeper weet te neutraliseren.
In de 29ste minuut, onze centrale verdediger (woonachtig in Tilburg Reeshof) schiet een bal prachtig in de touwen, 0 – 3. Dit na uitstekend voorbereidend werk door wederom onze rechterflank speler. Hij kapt 3 spelers van SC ‘t-Zand uit en geeft een pass op maat. Een paar minuten later test onze aanvoerder de keeper nog eens, maar die krijgt het leder keihard op zijn vuisten. In de 35ste minuut schiet Dongen nog op de dwarsligger, die daarmee zijn naam eer aan doet. Rust.

Doorgaans ben je met een voorsprong van 3 goals veilig. Het verleden leert echter dat bij SC ‘t-Zand een wedstrijd plots kan keren. Al snel is te zien dat de thuisploeg zich niet gewonnen geeft. Alhoewel de eerste kansen in de 2de helft nog wel voor Dongen JO17-1 zijn. De keeper van de Tilburgers behoedt zijn team voor een grotere achterstand. En ook de lat helpt hem een handje. En dan toch in de 45ste minuut de aansluitingstreffer voor SC ‘t-Zand. Een afgeketste bal wordt via de kluts achter onze keeper geschoten, 1 – 3. En de rood-witten beginnen er zowaar weer in te geloven.
Dongen besluit via een aantal wissels frisse spelers in te brengen. De wedstrijd wordt wat grimmiger en de emoties lopen op. Dit resulteert in deze fase ook in enkele gele kaarten, o.a. voor praten tegen de scheidsrechter. In de tweede helft lukt het Dongen maar niet om te scoren, dit terwijl de kansen daartoe zeker aanwezig zijn. In de 65ste minuut wordt Dongen een penalty onthouden. De grensrechter van SC ‘t-Zand is het met uw verslaggever eens, dat hij zeker gegeven had kunnen worden.
In de 69ste minuut een vrije trap voor de thuisploeg. De bal wordt bij de 2de paal ingeschoten en zo is het plots 2 – 3. En wordt het nog een klein kwartiertje heel spannend. De tijd verstrijkt echter en Dongen JO17-1 houdt stand. En net voor tijd valt de beslissing. Na een overtreding in de zestien op onze Turkse balvirtuoos gaat de bal nu wel op de stip. Onze vrije trappen en penalty specialist weet hier wel raad mee, 2 – 4. De wedstrijd is gespeeld.

Jongens, jullie hebben ook op SC ‘t-Zand revanche genomen voor de nederlaag eerder dit seizoen. Dit geeft aan dat jullie onder de bezielende leiding van de trainer flinke progressie hebben geboekt. Ik wil met name ook een aantal 1ste jaars een groot compliment geven. Geregeld zitten jullie een halve wedstrijd op de bank, maar jullie houding is professioneel. En daarmee leveren jullie een belangrijke bijdrage aan het teamsucces. Volgend jaar zullen jullie de dragende spelers zijn in de JO17-1.
Geniet met zijn allen van de laatste wedstrijden van het seizoen. Het weer is opgeklaard en de lente is begonnen, dat maakt het ook voor jullie supporters nog leuker. Dank weer voor jullie inzet !