Vrijwilliger in de Schijnwerper
woensdag 11 april 2018 - 20:48

De vorige vrijwilliger die in de schijnwerper stond, Wim Hartmans, vond dat Peter de Leeuw een bloemetje verdient (en wij ook!) en gaf zo het stokje door. Het bloemetje heeft Peter inmiddels in ontvangst genomen, hieronder lezen jullie zijn antwoorden op de vragen.

Vrijwilliger in de Schijnwerper

Roepnaam

Achternaam
de Leeuw

Verliefd/verloofd/getrouwd
Getrouwd met Eva, al 17 jaar

Werk/opleiding
Ik ben Supply Chain directeur bij De Ruwbouw Groep, een van de grootste producenten van bouwmaterialen in Nederland

Hobby’s
Voornamelijk voetbal: kijken, trainen geven en leider spelen. Zelf voetballen is helaas over na de 2e keer mijn kruisband afscheuren.

Ik ben minder goed in
Luisteren. Dan heb ik niet genoeg geduld en begin alweer te praten over wat ik er van vind.

Favoriete muziek
Ik ben van de jaren 80 van de vorige eeuw en ben daar wel een beetje in blijven hangen: Toto, Dire Straits, Phil Collins, Billy Joel.

Beste film/serie
Weliswaar niet de beste film allertijden maar ik het is wel de enige film waarvoor ik 2 keer naar de bioscoop ben geweest: Top Gun. Beste series is Band Of Brothers.

Favoriete voetbalclub
Ajax

Favoriete speler
Matthijs de Ligt

Vrijwilligerstaak
Ik ben trainer/coach van JO17-4

Hoeveel tijd ben je er aan kwijt
Vier uur per week aan de training en een wedstrijdje op zaterdag.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Mijn beide zoons Raúl en Tristan zijn gaan voetballen. Ik voetbalde zelf niet meer maar het is wel heel leuk om op het veld te staan.

Wat is er leuk aan jouw vrijwilligerswerk?
Ik wil elk seizoen weer met het team dat we plezier hebben, iets betere voetballer worden en kampioen worden. Dat laatste lukt niet altijd… Verder vind ik het erg leuk om na een hele werkdag binnen buiten op het veld te staan. Zeker vanaf de tijd dat ze een jaar of 14 zijn wordt het steeds leuker. Je hoort soms opmerkingen…

Wat is er minder leuk aan?
Op sommige trainingsavondjes wil het wel eens wat koud en nat zijn. Je hebt dan niet altijd zin maar als je er eenmaal bent, is het altijd weer leuk.

Hoe moeten vrijwilligers gewaardeerd worden?
Je kunt het niet iedereen altijd naar de zin maken. Besef dat elke vrijwilliger zijn best doet op zijn eigen manier. Dat wil niet zeggen dat sommige zaken niet beter kunnen maar ik heb al een aantal vrijwilligers zien stoppen, niet omdat ze het niet meer leuk vonden maar omdat de kritiek van anderen iets veel werd. (Hier komt mijn minder goede eigenschap overigens wel van pas).

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren?
Het is erg leuk om een vrijwilligers taak uit te voeren. Denken dat je geen tijd hebt is geen reden. Bij een club is er zoveel werk te doen dat er altijd iets is dat bij jou past. Ik denk soms aan het einde van het seizoen ook wel eens dat het wel mooi is geweest maar het is echt te leuk om niet meer te doen.

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bloemetje en wordt de volgende “Vrijwilliger in de schijnwerper”?Rene van Ommen van JO15-5, door de jaren heen hebben we elkaar regelmatig kunnen helpen bij gebrek aan voldoende spelers.