Veteranen volbrengen missie
zondag 15 april 2018 - 13:05

Lekkere winst veteranen op SSC’55.

Missie volbracht. De doelstelling was om druk te houden op "koploper" NEO’25 door zelf te winnen van de oudere jongens van SSC’55. Deze bezoekers hebben ook overwinningskansen gehad maar de kamelen wisten wel te scoren. Eindstand 3 - 1.

Veel verkeer op de kamelenapp. Gedurende de week zijn er de nodige afmeldingen en in de laatste 24 uur ook nog verschillende verzoeken om minder te hoeven spelen. Desalniettemin zijn er bij aanvang 14, in meer of mindere mate fitte, voetballers. De tegenstander is overigens ook niet compleet: behalve één van hun leiders ontbreekt hun spits, en deze goede voetballer is een smaakmaker in onze Midden Brabant competitie. Wel aanwezig is scheidrechter Raymond, die je dit soort klusjes wel kunt geven en het spel dan ook voortreffelijk leidde.

De eerste helft gaat wat gelijk op. Bij een al dan niet buitenspelsituatie, voetbalt SSC’55 voortvarend verder en weet onze keeper Ed te verschalken. Dat is een tegenvaller, daar Dongen er juist op uit is om wat behoudend, wat verdedigend te voetballen: “met onze spitsen komen de kansen immers toch wel”. Dat laatste komt ook uit, want even later geeft George een voorzet op Sander die de bal eenvoudig binnen werkt. Weer even later probeert Sander in de vijandelijke 16 een tegenstander te passeren, die hem enigszins pootje lapt. Je kan ‘m geven en dat gebeurt ook. Sander schiet zelf de pingel binnen, 2-1, en dat is tevens de ruststand.

Joan wordt in de tweede helft vervangen door Wiljan. Peter Pijnenburg krijgt een strikte opdracht mee om op het middenveld hun ‘aangever’ het leven zuur te maken. Hij slaagt met verve. Het hele team vecht echter voor de punten, al is het kwalitatief soms wat minder.
SSC’55 is dan een periode sterker, maar kan geen doelpunt maken. Ook onze keeper Ed is scherp en weet de nodige ballen te keren. Aan de andere kant staat echter ook een voortreffelijke keeper: in een één op één situatie weet ie op een katachtige wijze de bal van Brett zijn voeten af te snoepen. Maar ook zijn andere acties zijn voortreffelijk.
Hij moet echter toch nog een doelpunt toestaan. Bij één van de Dongenuitvallen zet Sander goed door en maakt zelf de 3-1. De ban is dan wel enigszins doorbroken, de wedstrijd lijkt gespeeld. Dongen voetbalt de verdere minuten georganiseerd uit en pakt vandaag de punten. Missie volbracht.

JanB