Het Middagje VV Dongen: te gast is Jong de Graafschap
donderdag 19 april 2018 - 13:20

1

Voorbeschouwing VV Dongen – Jong de Graafschap

Op 22 april  staat voor VV Dongen de volgende wedstrijd op het programma. In de 29e speelronde ontvangen de Kanaries de Jonge Superboeren uit Doetinchem. Voor VV Dongen is er niets dan alleen maar eer te behalen, voor Jong de Graafschap is een overwinning noodzakelijk om rechtstreekse degradatie af te wenden. Ns het duel is er in de kantine een groot feest georganiseerd. DJ Tom en zanger Raymon Hermans gaan ervoor zorgen dat de Derde Helft ouderwets gezellig wordt. Genoeg redenen om Het Middagje VV Dongen te bezoeken. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Door Frank van Heteren

Het is een vervelende week voor de selectie en het bestuur van VV Dongen. De pas aangestelde hoofdtrainer David Vecht liet eerder deze week weten dat hij van zijn contract bij VV Dongen afziet omdat hij in onderhandeling is met FC Utrecht. Het is slechts een onderhandeling en die kan alle kanten opgaan, maar om VV Dongen niet in onzekerheid te laten zitten heeft Vecht besloten om afstand te doen van de aanstelling bij VV Dongen.

Wellicht een keurige beslissing, want het geeft VV Dongen tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. Maar gezien het tijdsstip, we zitten nog maar een paar wedstrijden voor het einde van het seizoen, maakt het voor het bestuur van VV Dongen niet makkelijker.

De procedure moet opnieuw worden opgestart en veel trainers hebben ‘de carrousel’ al verlaten en zijn al onder de pannen. Een aantal spelers gaan de selectie verlaten en de spelers die zijn gebleven hadden al plannen gemaakt met Vecht.

Zo zal de onzekerheid alleen maar toenemen in een seizoen dat toch al bol staat van problemen en wisselvalligheden. Eigenlijk heeft er rondom de selectie nooit echte rust geheerst. Veel blessures, matige optredens etc. met als resultaat dat VV Dongen een doodgewone middenmoter is geworden. Voor het bestuur is het ook een seizoen vol teleurstellingen en brandjes blussen. Denk aan de procedure rondom het nieuwe sportpark, en het gebrek aan vrijwilligers. Het zijn zaken die goed op te lossen zijn als het vlaggenschip zich onttrekt aan de malaise.

Dat lijkt er op dit moment niet op. Na de nederlaag tegen Quick ’20 zie je een aantal spelers die in hun hoofd al klaar zijn met het seizoen en dat is terug te zien op het veld. Als de ene helft wel wil en de andere helft niet dan kan je er azijn op innemen dat het kwartje de verkeerde kant op gaat vallen en dat vind ik persoonlijk VV Dongen-onwaardig.

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg, te beginnen met Jong de Graafschap, mag je als supporter verachten dat het team op een sportieve en waardige manier afscheid neemt van dit wisselvallige seizoen. Ik weet ook wel dat we de laatste jaren enorm zijn verwend, maar ik mag als fan van deze jongens minimaal verwachten dat ze met de kop omhoog elk duel aangaan. Al is het alleen maar om te laten zien dat ze het echt wel kunnen.

Sportieve plicht hoort ook bij het voetbal. Jong de Graafschap heeft de punten keihard nodig en ik vind niet dat deze punten op een presenteerblaadje mogen worden aangeboden. Ze zullen er iets voor moeten doen. Een sterker nog: de uitwedstrijd werd met 4-1 verloren. Dat alleen al kan een opmaat zijn voor een boeiend duel, want voetbal gaat (net als in het normale leven) over winnen en verliezen. Het is niet altijd de sterkste die wint. Het is vaak de meest gepassioneerde. Dat wil het publiek zien en zo niet ….dan blijven ze thuis. Laten we gaan voor de Passie en Eer!!!

Genoeg te doen dus op Sportpark de Biezen. Een wedstrijd en een groot feest ! U ben t van harte welkom op het Middagje VV Dongen. Aanvang is 14.30 uur.