Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Voorbeschouwing HBS – VV Dongen
donderdag 26 april 2018 - 14:23

1

Op zondag 25 maart troffen VV Dongen en HBS elkaar op Sportpark de Biezen. De inhaalwedstrijd werd door VV Dongen met 2-1 gewonnen in een wedstrijd met twee gezichten. Zondag 29 april krijgen de Hagenaars kans op revanche. Zij staan met nog vijf wedstrijden voor de boeg op de 15e plaats en hebben vijf punten voorsprong op Jong de Graafschap. HBS zal zichzelf zo snel mogelijk in veiligheid willen spelen en hebben aan VV Dongen een taaie tegenstander. Aanvang van de wedstrijd in Den Haag is 14.00 uur. De spelersbus vertrekt om 11.30 uur.

Door Frank van Heteren

Een paar weken geleden na het verlies tegen Quick ’20 schreef ik dat er nog maar weinig te halen viel voor VV Dongen. Vorige week schreef ik over eer en passie, want sportief gezien moet je als team niet zomaar cadeautjes weggeven. Dat hebben de jongens uiteindelijk niet gedaan, want na de nederlaag werd  er in Echt tegen EVV gelijkgespeeld (0-0) en werd er vorige week gewonnen tegen degradatiekandidaat Jong de Graafschap (1-0). Vier puntjes uit twee wedstrijden en een keurige gedeelde 7e plaats op de ranglijst. Westlandia heeft een iets beter doelgemiddelde.  

In de 3e periode staat VV Dongen op vijf punten achterstand van kanshebber Westlandia, maar met nog evenveel wedstrijden te gaan moet je niets uitvlakken. Andere kanshebbers zijn Quick Den Haag, ADO’20 en komende tegenstander HBS. Niet dat ik denk dat het gebeurd, maar toch. Westlandia is dit seizoen net zo wisselvallig als VV Dongen alhoewel ze de laatste wedstrijden een enorme opmars maakten (vijf keer winst uit zes duels)

Voor HBS geldt eigenlijk maar één ding en dat is winnen om zo snel mogelijk uit de gevarenzone te ontsnappen. VV Dongen hielp vorige week Jong de Graafschap in een dieper dal waardoor het ongemeend spannend is geworden in de bodem van het klassement. Vier teams staan op twee punten van elkaar. Jong de Graafschap (26), Quick ’20 (26), Be Quick (26) en VV De Meern (24 punten) gaan uitmaken wie er rechtstreeks degradeert en wie in de nacompetitie gaat spelen. Zoals gezegd staat HBS er met 31 punten boven deze vier. Spannend dus en erg belangrijk voor HBS om van VV Dongen te winnen.

Gezien de wedstrijd van 25 maart mag VV Dongen de borst natmaken. De eerste helft was compleet voor VV Dongen dat zich onvoldoende beloonde gezien het aantal kansen ( 2-0 bij rust). In de tweede helft nam HBS het heft in handen en kwam één doelpunt tekort. De Haage supporters vonden dat een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest. Zou ik ook zeggen.

Zo tegen het einde van het seizoen worden de kaarten nog één keer geschud en kan iedereen zich opmaken voor het slotakkoord. Zal VV Donge haar sportieve plicht blijven vervullen? En zal HBS va banque de wedstrijd ingaan door VV Dongen te overrompelen om op die manier het zich de laatste wedstrijden wat makkelijker te maken?

U kunt het allemaal meemaken op Sportpark Craeyenhout. Dit prachtige complex is zeker het bezoeken waard. Dicht bij het strand dus twee vliegen in eén klap! Aanvang is om 14.00 uur

De Bus vertrekt om 11.30 uur vanaf de kantine. Zorg dat u op tijd bent.