Veteranen spelen gelijk
zondag 29 april 2018 - 15:07

Gelijkspel kamelen tegen Olympia’60.

Het waren zware dagen, zo rond de verjaardag van Koning Willem Alexander. Zowel van Dongen als van Olympia’60 zijn veel voetballers bij de festiviteiten gesignaleerd. Desalniettemin is er deze middag een stevige, leuke en sportieve wedstrijd tussen de Dongenaren, welke resulteerde in een gelijkspel 2 - 2.

Met stand-in Paul erbij hebben de kamelen vandaag voldoende manschappen. Coach Cees is nog steeds met de verbouwing van de badkamer / badzaal bezig, al suggereert iemand dat ie “De Vennen” aan het renoveren is.
Voor aanvang van de wedstrijd is er een minuut stilte vanwege het overlijden van een oud voetballer, maar nog steeds lid, van de Dongen veteranen. Dongen speelt om die reden ook met rouwbanden.

Dan de wedstrijd zelf. Het is tussen Dongenaren onderling. Iedereen kent iedereen. Er staat wat extra op het spel. Het zijn derhalve soms stevige duels. Beide teams hebben een goede kans om de score te openen. Sander weet zich echter een keer te ontdoen van zijn tegenstander en tekent de 1 - 0 aan.

In de tweede helft is Olympia’60 de betere ploeg. Ze komen goed voetballend telkens richting de zestien van Dongen. Bij één van die aanvallen komt de thuisclub tot een schot, dat naast Ed tegen de paal komt. De terugspringende bal valt voor de voeten van een Olympiaan (was het Jurgen?) die de gelijkmaker binnentikt.
Dongen moet inmiddels vaak met de lange bal werken, om Sander te bereiken. Die heeft het zwaar tegen deze veteranenverdedigers. Toch kan ie een keer een solo actie afronden en de 1 - 2 binnenlopen.
De wedstrijd moet op slot, dirigeert Loek, maar Dongen is enkele keren slordig. Olympia’60 kan in de achterhoede van Dongen de bal overnemen en snel hun spits in stelling brengen. Die (was het Marc) schiet beheerst de 2 - 2 binnen. Dat is ook de eindstand van deze wedstrijd.

Nu nog kijken hoe de competitie zich verder ontwikkelt. Dongen heeft thans al zijn wedstrijden gespeeld en heeft de meeste punten. Op 19 mei zijn de diverse prijsuitreikingen bij DVVC.

JanB.