VV Dongen zet de eindsprint in
maandag 7 mei 2018 - 18:39

3-0 winst op VV De Meern

Het in sportief noodlijdende VV de Meern kon samen met oud-Dongenspeler Tom Waltman niet voorkomen dat VV Dongen de derde zege op rij boekte. VV Dongen en de ploeg uit Utrecht vermaakten niet bepaald het goed opgekomen publiek, maar met het behalen van de punten nadert VV Dongen de top-3. Op dit moment staat het gedeeld vijfde samen met Westlandia en ADO ’20. De marge naar de derde plaats is slechts drie punten en met nog drie wedstrijden te gaan kan er nog van alles gebeuren. VV de Meern blijft laatste maar omdat de concurrenten ook verloren is er na deze zondag niets veranderd en hebben zij het in eigen hand. Aanstaande zondag staat er een Brabants onderonsje op het programma. VV Dongen gaat in Veghel op bezoek bij Blauw-Geel 38. Aanvang is 14.30 uur

Door Frank van Heteren / Foto VV Dongen

Het kan aan de hitte hebben gelegen, maar beide ploegen waren amper vooruit te branden. De gehele wedstrijd werd in een gezapig tempo afgewerkt en het was VV Dongen die volwassener met de kansen omging. Voor de wedstrijd vertelde oud-Dongenspeler dat zijn ploeg niets anders zou gaan doen dat vooruit druk zetten om VV Dongen daarmee een nederlaag te bezorgen. “We spelen op dit moment nog geeneens zo slecht alleen komen we scorend vermogen tekort.”

VV de Meern probeerde het strijdplan inderdaad uit te voeren, maar de fanatiek coachende trainer Joel Titaley zag zijn team hinken op twee gedachten. De ene helft wilde zo snel mogelijk het doel van VV Dongen bestormen terwijl de andere helft geen ruimtes wilde weggeven wetende dat VV Dongen daar wel raad mee wist. VV Dongen speelde gemakkelijk. Vooral in de eerste helft had het team van Timmers weinig te duchten van de Utrechtse jonkies.

Al in de 2e minuut had VV Dongen op voorsprong moeten komen nadat Thomas Schilders zich door de verdediging wurmde en één-op-één kwam te staan met keeper Joey Swanink. De keeper won het duel maar kon niet voorkomen dat VV Dongen een terechte voorsprong nam. Eerst waren het Glenn Kools en Remon Koenen die de kansen op de voorsprong lieten liggen. De keihard werkende Schilders beloonde zich uiteindelijk in de 30e minuut na een goed opgezette aanval over de rechterflank tussen Jan Gerrits en Remon Koenen. De bal werd keurig voor het doel gespeeld waar Schilders op randje buitenspel de score opende. (1-0 in de 30e minuut)

VV de Meern probeerde wel maar was t.o.v. VV Dongen iets te licht. Smaakmaker in het team van de Meern was Kesly De Haag, maat ook hij kon in slotfases van aanvallen het verschil niet maken. Derhalve bleef het erg rustig voor het doel van Jordy Zielschot.

Trainer Titaley spoorde zijn team aan om meer vooruit te voetballen. Driftig coachend en het liefst zou de beste man een paar voetbalschoenen willen aantrekken om zijn ploeg te helpen. Zijn enthousiasme had uitwerking. VV Dongen liet zich achteruit duwen en hoopte d.m.v. een counter de wedstrijd te beslissen. Totaal onverdiend kwam de 2-0 op het scorebord. De manier waarop was wel erg mooi. Remon Koenen opende over de ‘hele’ van rechts naar links. Thomas Schilders werd in zijn loop bereikt en joeg de bal van links naar rechts voor het doel waar de instormende Kools de bal in de netten schoot. Een heerlijk doelpunt.  (2-0 in de 82e minuut). Het toetje kwam van Tom Kolkert. De spits maakte in de slotfase zijn rentree na een lange blessureperiode. In de 89e minuut knalde hij de bal achter Swanink nadat Koenen zijn poging gered zag worden. De rebound was voor Kolkert die daarmee de wedstrijd besliste . Kort daarna floot arbiter de Cock voor het einde van de wedstijd. Er was geen enkele reden om tijd bij te trekken en zo konden de toeschouwers lekker genieten van de zon en een heerlijk koud pilske !

Aanstaande zondag 13 mei de wedstrijd Blauw-Geel 38 – VV Dongen. Kan VV dongen de zegereeks voortzetten? Aanvang 14.30 uur.