AVG ook bij VV Dongen
vrijdag 18 mei 2018 - 19:18

Per 25 mei 2018 treedt de nieuwe privacywet, Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), in werking in Europa. Dat betekent dat alle bedrijven en overheidsinstellingen (zoals banken, verzekeraars, marketingbureaus, gemeentes en ziekenhuizen) maar ook alle verenigingen zorgvuldiger met persoonsgegevens moeten omgaan.

Voor VV Dongen zijn we in een werkgroep bezig om met hulp van een stappenplan van de KNVB zaken helder te maken.

Zo moeten we vaststellen waar er welke persoonsgegevens worden bewaard en of alleen bevoegde mensen die kunnen inzien en gebruiken.

Ook zullen we ons bewuster moeten zijn dat als je persoonsgegevens gebruikt of de persoon in kwestie dat goed zal vinden. Denk aan foto's op de site of persoonsgegevens in een mail.

De werkgroep zal dit kort na de zomer afronden zodat we bij de ALV in oktober de resultaten kunnen voorleggen.

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp dan kun je contact opnemen met Aad Stanco.