Remise in laatste thuiswedstrijd
dinsdag 22 mei 2018 - 11:32

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018 Dongen – Hercules werd afgewerkt op een zonovergoten sportpark de Biezen. Al na een kwartier spelen stonden er drie nieuwe spelers op het veld: Hercules moest 2 spelers vanwege een blessure vervangen en Floris Wouters  liep na een ongelukkig duel, wat later bleek, een scheenbeenbreuk op. Extra zuur voor Floris die zijn laatste wedstrijd voor Dongenpubliek speelde.

In de 19e minuut werd een snel genomen vrije trap goed afgerond door Mart van Bree waardoor Dongen op 1-0 vkwam. Lang kon Dongen niet van deze voorsprong genieten want twee minuten scoorde Mijland oog in oog met keeper Zielschot de gelijkmaker. De matige eerste helft leverde verder niet veel op, totdat een voorzet van Hercules, via het been van Mitchell van der Stappen in het doel verdween. De ruststand was derhalve 1-2.

In de tweede helft was er meer te beleven en Dongen drong aan. Dit leidde tot enkele goede aanvallen en kansen op de gelijkmaker. Die viel in de 65 minuut. Een schot van Thomas Schilders werd in eerste instantie gekeerd door de Hercules doelman, maar Tom Kolkert maakte alsnog via de rebound de gelijkmaker. Dongen had zelfs nog op voorsprong kunnen komen, maar de uitstekende keeper voorkwam met een prachtige redding een doelpunt van Schilders.

De wedstrijd eindigde zo in een terecht gelijkspel maar door het verlies van Westlandia, klimt Dongen naar een uitstekende vierde plek op de ranglijst.

Na afloop van de wedstrijd werd afscheid genomen van het trainersduo Ron Timmers en Peter van Vugt, keeperstrainer Timen Beyes en de vertrekkende spelers Rob Roovers, Jaap van der Waarden, Floris Wouters, Moestafa Mohammad, Thoma Sivananthan, Paul van Zon en Sander de Bont.

Volgende week mag Dongen nog een verre reis maken voor de uitwedstrijd tegen HSC’21 in Haaksbergen. Dan zit het seizoen er op en kunnen we gerust stellen dat er opnieuw een fantastische prestatie is geleverd door het team en staf!

Langs deze weg bedanken we nogmaals iedereen die onze mooie club nu verlaat, voor alles wat zij de afgelopen jaren hebben gedaan en gepresteerd. Wij wensen hen veel succes toe in de toekomst, en graag tot ziens!

Wij bedanken ook het trouwe Dongen-publiek dat het hele seizoen, door weer-en-wind, trouw langs de lijn stond.  We wensen jullie een hele fijne zomer, en heel graag tot volgend seizoen!