KAMPIOENEN!
maandag 4 juni 2018 - 17:09

Na een geslaagd seizoen en na 2 laatste spannende wedstrijden, kunnen we ons wederom kampioen noemen!!

Vorige week zaterdag stonden we nog 4 punten achter op koploper Irene. Het doel was toen om van hun te winnen, dan zouden we nog eventueel in aanmerking kunnen komen voor het kampioenschap. Nou dit is een zeer spannende pot geworden. Irene had zichzelf eigenlijk al kampioen gerekend, ze hadden veel supporters meegenomen. Echter hadden ze over het hoofd gezien, dat Dongen er ook op gebrand was om te winnen. Wij kwamen  op 0-1 voorsprong in de eerste helft, waardoor zowel spelers als aanhang van Irene soms zeer agressief reageerden. Het kookpunt werd bereikt, toen ik (leidster) mijn vlag omhoog hield voor buitenspel. De scheids zag dit in eerste instantie niet en liet doorspelen, waarop een goal volgde, maar ik hield mijn vlag nog steeds in de lucht. De supporters van de tegenstanders gingen helemaal uit hun dak, net als de spelers zelf. De scheids kwam informeren of het inderdaad buitenspel was, wat ik toen bevestigde en keurde de goal toen af. Vanaf toen ontstond er een grimmige situatie en kwam er zelfs een ouder dreigend naar me toe en dreigde de situatie te escaleren. Uiteindelijk is het spel doorgegaan en wonnen we later alsnog met 0-1. Nu dus nog 1 punt achter. Het verlossende antwoord, of we de kampioenswedstrijd zouden gaan spelen zou maandagavond al komen, daar Irene dan moest spelen tegen SCO, in Oosterhout. Als Irene daar zou verliezen, wat op papier haast onmogelijk was, dan zou Dongen dus de kampioenswedstrijd spelen zaterdag. Dit wilden de spelers zelf gaan bekijken, dus waren ze met zijn allen op de fiets maandagavond naar Oosterhout gegaan. Nog nooit waren ze zo fanatiek voor SCO geweest als nu. Gewapend met een paar treetjes bier voor als SCO zou winnen, om die dan aan hun te overhandigen gingen ze op pad. Na vele aanmoedigingen won SCO met 4-1 van de koploper Irene, wat dus inhield, dat Dongen dus de kampioenswedstrijd ging spelen. Trainer Peter had een goede opstelling gemaakt, zodat iedereen aan spelen toe kwam. Echter was het erg spannend, want iedereen moest wel in de wedstrijd komen door de nodige spanning. Maar uiteindelijk met een zeer mooi resultaat, een winst van 4-0!! Dongen Jo 17-4 kampioen!!

Geweldig gedaan mannen en vrouw! Jullie kunnen er trots op zijn.

Van hieruit wil ik ook namens de spelers trainer Peter bedanken voor zijn inzet en iedereen alvast een fijne vakantie wensen. Ook wil ik alle ouders, broers, zussen en overige supporters bedanken om in weer en wind te komen aanmoedigingen. Binnenkort hebben we nog een afsluiter met een BBQ( zwembroeken en 👙 mee) en dan kunnen we zeggen dat we terug kunnen kijken op een leuk seizoen 👍