Veteranen zien Duitsland winnen
donderdag 28 juni 2018 - 16:01

4Kamelen vermaken zich in Keulen.

Het veteranen weekend zit er op. Zelf voetballen en voetballen kijken in Duitsland. Goed georganiseerde dagen door Joan, met hulp van ex Dongenaar Michael, thans woonachtig in Keulen. We moesten af en toe een stukje lopen maar ook superveteraan Jan O heeft dat goed volgehouden. Moe, maar voldaan, zijn de kamelen in de loop van zondag huiswaarts gekeerd.

Het weekend begon op zaterdag al vroeg. Omdat één auto in Best nog moest tanken, was daar al de traditionele broodjes en koffie stop. Frank had dat weer prettig verzorgd. Daarna weer snel verder om tijdig in Brühl te zijn. Om 10 uur immers al de eerste wedstrijd. Een 6 tegen 6 toernooi (> 37 jaar) op een half veld. Da’s aanpoten. Naast kunstgras, is er een veld met echt gras: perfect, subliem, WK waardig. Menigeen heeft niet eerder op zo’n strak laken gevoetbald. En organiseren kunnen deze Duitsers wel, die Brühler Bolzbrüder. Ooit gestart als studententoernooi, is er nu een geolied draaiboek op een schitterende locatie. Een gezelligheidstoernooi met volop eten (als de echte Duitse bratwurst) en drinken. Dat laatste voor ons natuurlijk pas na de toernooiwedstrijden. Over dat laatste gesproken, we hebben er twee gewonnen, één gelijk gespeeld en één verloren. Dus derde in de poule en net geen deelname aan de finales.
Dat is ook weer niet zo erg omdat het volgende programma onderdeel zich aandient. Op naar het luxe hotel in Keulen (tegenover de Kölner Messe) en klaarmaken voor het diner. Iedereen heeft daar uitgebreid schnitzel gegeten, waardoor een rijke bodem is gelegd voor de avond. Onze gastheer Michael begeleidt ons met de metro naar die Altstadt en weet een leuk kroegje te vinden om een WK wedstrijd te kijken. Het is vandaag toevallig Duitsland tegen Zweden. Er zijn meer Hollanders in de buurt en twee Zweedse gasten. Maar logischerwijs vooral Duitsers en die zijn lang zenuwachtig, maar verder erg rustig. De ontlading bij die laatste groep is enorm als, hoe kan het ook anders, in de 95e minuut de winst wordt binnengehaald. Het zijn dan nog gezellige uurtjes binnen, en buiten op straat bij, het kroegje.
Tijd om verder te gaan naar een volgende gelegenheid en Wiljan heeft daarbij de Dom van Keulen aangeraakt. Tijdens het verkassen van kroeg naar kroeg valt wat vroeger op de ochtend de groep onbewust in enkele stukken uiteen. In groepjes zijn kamelen in taxi’s gesignaleerd, waarbij een enkeling al in slaap viel.

De nachtrust heeft goed gedaan en het ontbijt is lekker. Er worden nog wat ervaringen van de vorige avond gedeeld. Na de evaluatie in een kringgesprek vertrekt de karavaan uit Keulen om weer op tijd in Dongen te arriveren. Dank allemaal voor het leuke uitstapje, en wederom voor herhaling vatbaar.